Vendégélmény és digitalizáció – letölthető tanulmány

Forrás: ehotelier.com

 2019. április 13. 12:40

Az Agilysys, az új szállodai szoftvermegoldások globális szolgáltatója tanulmányt készített a vendégélmény fokozásáról több mint 300 szállodás szakember bevonásával. Az éves kutatás azt vizsgálta, milyen hatással van a szállodai technológiák fejlettsége a vendégek elégedettségére, élményeire.

Az idei tanulmány középpontjában a Guest Experience Management (GEM) gyorsan változó területe állt. Azt próbálták feltárni, hogyan lehet fejleszteni, befolyásolni, új alapokra helyezni a vendéginterakciót olyan módon, hogy a vendégélmény meghaladja a várakozásokat, és növekedjen az elégedettség és a lojalitás.

A technológiai megoldások integrációja kulcsfontosságú eleme a Guest Experience Managementnek

 

A felmérésben résztvevők több mint 57 százaléka mondta, hogy a technológiai megoldások integrációja kulcsfontosságú eleme ma a Guest Experience Managementnek. A tanulmány rangsorolja is a vendégélmény fokozásának egyes eszközeit, illetve azt is feltárja, hogy a versenyképesség szempontjából melyek a hangsúlyosabbak. Íme, néhány megállapítás.

A megkérdezettek több mint 30%-a mondta, hogy meglévő adatokhoz való strukturált hozzáférés az egyik legfontosabb szempont a vendégélmény-kezelés szempontjából, hiszen így tehető a szolgáltatás igazán személyre szabottá. Illetve, több mint 51% jelezte, hogy kifejezetten fontosnak értékeli a szobákban elérhető fejlett digitális, részben mobillal vezérelhető technológiákat.

A teljes tanulmány letölthető ITT.

Forrás: ehotelier.com