Vendégfogadási stratégiák Airbnb-módra

Forrás: turizmus.com

 2020. április 28. 11:49

A koronavírus-járvány miatt a lakáskiadással foglalkozó Airbnb piaca is összeomlott. A járvány utáni időszakra készülve, és a vendégek bizalmának növelése érdekében a cég új takarítási protokollt vezet be, és a két kiadás közötti időszakot is szabályozza.

Az Airbnb közleményében azt írta, negyvenoldalas dokumentumot készített, amelyben részletesen taglalja a különböző helyiségek takarítási módszereit és tisztasági sztenderdjeit.

Felsorolják, milyen vegyszereket, módszereket és védőeszközöket ajánlatos használni a takarításhoz.

A vendégeknek kiemelte fontosságú a tisztaság

Fotó: 123rf.com

Az Index cikke szerint a protokoll azt is előírja, hogy két bérbeadás között legalább 24 órának kell eltelnie, így az életben maradt vírusok nagy része is elpusztulhat.

De a lakáskiadóknak arra is lehetőségük lesz, hogy 72 órára blokkolják a következő foglalást, így még nagyobb esélye van a vírusok elpusztulásának. Az új protokoll jövő hónap elején léphet életbe.

Chris Lehane a cég alelnöke azt közölte, hogy egy felmérés alapján jutottak arra, hogy a vendégeknek kiemelte fontosságú a tisztaság, és szerették volna tudni, hogy mit is csinálnak ennek érdekben a bérbeadók.