Rekordot döntött a Vendéglátás Akadémia

Forrás: turizmus.com

 2018. május 23. 18:58

Május 23-án, Balatonfüreden, a Hotel Annabella konferenciatermében több mint 120 érdeklődő hallgatta az előadásokat, illetve kereste fel a kiállítók standjait.

A Turizmus Kft. szervezésében, az Unilever Food Solutions főtámogatásával, a Vendéglátás magazin, három évvel ezelőtt azzal a céllal indította útjára az edukációs road show-t, hogy a vendéglátók friss és hiteles szakmai információkat kapjanak.

A balatonfüredi Akadémia délelőtti ülésén Kelecsényi Ágnes, a Turizmus Kft. sales & marketing igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Sipos Katalin, a NÉBIH élelmiszerbiztonsági felügyelője ismertette az éttermek számára január óta kötelező önellenőrzés követelményeit, amelyeket nemcsak a kereskedelmi vendéglátóknak, hanem a termőföldtől az asztalig minden élelmiszeripari vállalkozónak be kell tartania.

Kelecsényi Ágnes köszönt

Fotó: turizmus.com

A több mint 120 résztvevő nagy érdeklődéssel hallgatta Csatlós Csilla coach előadását arról, hogyan lehet segíteni a „kiégett” séfeken.

Bősze Ákos, a METRO Horeca-vezetője azokat a digitális fejlesztéseket mutatta be, amelyekkel az éttermek életét szeretnék megkönnyíteni.

Varju Viktor, a Bock Bistro executive séfje arról beszélt, hogyan próbálja egyensúlyban tartani 54 emberét, milyen módszerekkel lehet jól teljesíteni a szakmában, és megőrizni az emberi kapcsolatokat.

Várszegi Zsolt, az Unilever Food Solutions vezető séfje azokról az élelmiszeripari alapanyagokról beszélt, amelyekkel munkaerőt takaríthatnak meg az éttermek, és csökkenthetik költségeiket. Bemutatta az Unilever kiadásában, áprilisban megjelent MEP (Mise en place) című séfportré gyűjteményt.

Több mint 120-an hallgatták az előadásokat

Fotó: turizmus.com

Az ebédszünet után az Akadémia résztvevői három szekcióban folytatták a munkát.
A menedzsment szekciót választó étteremvezetőket azokkal a színkódokkal ismertette meg Antal Péter, amelyeket az Amsa Kft. is használ takarítóeszközeinek optimális hatékonyságához.  
Farkas Magdolna, a GSS Hungary Kft. ügyvezetője egy új, integrált éttermi szoftvert ajánlott a megjelentek figyelmébe.
Az ország egyetlen cukorgyáráról pedig megtudhattuk, hogy Kaposváron már készülnek olyan termékek is, amelyek jó marketingeszközként segíthetik az éttermek ismertségét.

A séfek szekciójában a Rational legújabb készülékeit a gyakorlat közben mutatta be Szekeres Tibor magyarországi értékesítési vezető.
Hatvani Orsolya, az Unilever Food Solutions marketing menedzsere Séfektől séfeknek digitális úton címmel tartott előadást. 
A résztvevők két megközelítésből ismerkedhettek meg az ázsiai inspirációkkal, amikor Várszegi Zsolt beszélt a távol keleti konyha alapjairól.

A barista szekciót Szuna Noémi, a Kávébárbazár alapító-főszervezője vezette.
A tradicionális olasz espressot mutatta meg Gerőcs Árpád, a Caffé Vergnano értékesítési vezetője.
A Dilmah Tea eszmeiségét, minőségét, alternatív felhasználási lehetőségeit Nagy Zsolt, Dilmah Tea szakértő ismertette.

14 kiállító is várta a résztvevőket

Fotó: turizmus.com

A Vendéglátás Akadémia idei sorozata októberben folytatódik, akkor majd Győrbe és Szegedre várják a vendéglátókat.