Vendéglátós fórum a Sirha Budapest kiállításon

Szerző: Wagner Zsuzsa

 2014. március 10. 21:06

A vendéglátást érintő jogszabályokról és a hatósági ellenőrzésekről zajlott le kerekasztal-beszélgetés 2014. március 10-én a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari, Sütő- és Cukrászipari, Szálloda- és Vendéglátóipari és Gasztronómiai Szakvásáron.

A beszélgetésen dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, Zoltai Anna, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága Vendéglátás és Étkeztetés-felügyeleti Osztályának osztályvezetője, Suller György Attila őrnagy, a NAV Vám és jövedéki szóvivője, dr. Przetacznik László, a Munkavédelmi és Munkaügyi Főigazgatóság főosztályvezetője, Varga Zoltán, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola szakmai igazgatóhelyettese, Semsei Rudolf, a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége Rendezvénygasztronómiai tagozatának vezetője, Jakabffy László, a Prímás Pince gasztronómiai szaktanácsadója, Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke és Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke vett részt.

A rendezvényen szó esett egyebek mellett a jövedéki törvény kedvező változásairól, az online pénztárgépekről, az alkalmi munkavállalásról, a NÉBIH követendő tájékoztatási gyakorlatáról és a vendéglátó szakképzés problémáiról.

Mindezekről a Turizmus Panoráma áprilisi számában olvashatnak összefoglalót.