Vendégségben az ország legzöldebb fürdőjénél - KÉPGALÉRIÁVAL

Szerző: Nagy Katalin J.

 2014. június 22. 18:48

Június 19-20-én újságírók és utazási irodások vettek részt a Gyulai Várfürdő, a Gyulai TDM Szervezet és a Dél-alföldi RMI által szervezett tanulmányúton, összesen 17 fő élvezte a dél-alföldi város vendégszeretetét.

A program sajtótájékoztatóval indult a Hunguest Hotel Erkel**** konferenciatermében.

Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője bemutatta a szervezet felépítését, működését, majd röviden ismertette a város főbb vonzerőit, attrakcióit. Beszámolt arról, hogy a szolgáltatók összefogásának köszönhetően tavasztól térítésmentesen igénybe vehető a Visit Gyula Card, mely a vendégeknek nyújtott kedvezményeken keresztül valósítja meg a TDM célokat.

Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő ügyvezetője a Magyar Fürdőszövetség minősítő vizsgálatát követően érkezett, így első kézből számolhatott be róla, hogy a létesítmény megkapta az ötcsillagos strand- és gyógyfürdő, valamint élményfürdő minősítést.

A Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója, Katona Ilona bemutatta be a régiót, mely igazi vízi paradicsom az ott található 37 fürdővel, melyek közül 25 minősített gyógyvízzel is rendelkezik.

Mindezt követően Kocsis János idegenvezető vette szárnyai alá a csapatot, hogy megtekinthessék a város főbb látnivalóit, köztük a Gyulai várat, a Wenckheim-Almásy-kastélyt és az Erkel Múzeumot.


A Gyulai Pálinka Manufaktúrában Őzse Andrea főzőmester várta a szomjazókat, s kóstolás közben körbevezette őket a pálinkafőző üzemben.

Az első nap végén a Gyulai Kolbászszínház előadása, s természetesen a Gyulai kolbász köré felépített 4 fogásos vacsora tette fel az i-re a pontot.

Másnap reggel igazgatói vezetéssel fedezte fel a csapat a fürdőt, mely az Almásy-kastély 8,5 hektáros parkjában épült a múlt század második felében. A nemrég átadott, fedett élményfürdő, az Aqua Palota különlegessége a fel(l)ejtő fánkos csúszda, az ugró medence és a vízi bár. A szaunarészleg pedig a teraszba süllyesztett merülőmedence miatt mondható egyedinek. A kisebbeket 2 vízágyú, kalózhajó vízicsúszda, 2 vízköpő kisállat és baba-mama pihenőszoba is várja.

 

 

Kilépve az épületből a szabadtéri gyógymedencék találhatók, melyek víze a nátrium-hidrogén-karbonátos gyógyvizek családjába tartozik, így kiválóan alkalmas mozgásszervi, ideg- és bőrgyógyászati panaszok enyhítésére. A fedett gyógyvizes medencék a kastélyhoz tartozó, egykori lovarda épületében lettek kialakítva.

A strand területén hullámmedence, csúszdás medence, gyermek-viziparadicsom várja a fürdőzőket. Itt található a 25 méteres fedett és 50 méteres nyitott uszoda is, ahol aktív sportélet zajlik.

 

A Patrióta étteremben meglepetésvendég is érkezett, Gedeon József személyében, aki a Gyulai Várszínház igazgatója. Rögtönzött sajtótájékoztató keretében ismertette az idei műsort.

A desszertre a Százéves Cukrászdában került már sor, majd tovább sétálva a Corvin Hotel előtt megálltak a gyulai óriáslakatnál, melyet a szálloda tulajdonosa, Bozó András készíttetett, aki beinvitálta a társaságot egy gyors, ám igen rendhagyó szállodanézésre.

 

 

KÉPGALÉRIÁNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG