Versenyre hívja a közétkeztetőket a NÉBIH

Forrás: turizmus.com

 2017. február 08. 14:22

A Közétkeztetési Szakácsverseny 2017–2018 témája a „tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében". A nevezéseket április 18-ig várják.

A „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017–2018" célja többek között a hagyományos ízek, ételek modernizálása, az étkezési kultúra fejlesztése, valamint az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése.

A háromfordulós – selejtezőből, regionális elődöntőkből és döntőből álló – versenyen 2 fős csapatok vehetnek részt (1 szakács és 1 segítő), cégenként ugyanakkor több csapat is nevezhet. A versenyzőknek 3 fogásos, felnőtteknek szánt menüt kell megtervezniük, amely előételből vagy levesből, főételből és desszertből áll. A menüben kötelező szerepelnie csirkének vagy afrikai harcsának, friss parajnak és/vagy spárgának, szezonális gyümölcsnek és/vagy zöldségnek, valamint rizsnek vagy tésztának. Az előírt alapanyagokon túl bármilyen további élelmiszer felhasználható, azonban az ételsorok elkészítésekor a felhasznált alapanyagok beszerzési összértéke nem haladhatja meg az egy étkezőre jutó nettó 450 forintot.

Fotó: nebih.hu

A megmérettetés jelentőségét mutatja, hogy szakmai támogatóként az ágazat legfontosabb szereplői csatlakoztak a kezdeményezéshez: a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége. A verseny médiatámogatója a Vendéglátás magazin.

Nevezési határidő április 18. További információk és a nevezési lap elérhető a NÉBIH honlapján: http://portal.nebih.gov.hu/-/kozetkeztetesi-szakacsverseny-2017-2018