Versenyuszoda építését tervezik Veszprémben

Forrás: MTI

 2015. január 31. 20:50

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) támogatja Veszprém városának uszodaépítési terveit, és minden szakmai segítséget felajánl a beruházáshoz - közölte a MÚSZ utánpótlás-kapitánya pénteken Veszprémben.

Hargitay András kijelentette, egy korszerű versenyuszoda minden korosztályban egészségesebb városlakókat és az úszósport számára új tehetségek felfedezési lehetőségét is jelenti egyben.

Kiemelte, ha Veszprém uszodaépítésben gondolkodik, olyan létesítményt kell építeni, ami előremutató. A minimum egy tanuszoda lehet, de egy fejlett komplexumhoz emellé szükséges lenne egy tízpályás, 50 méteres versenymedencére és egy 25 méteres bemelegítő medencére is - vázolta a lehetőségeket. Ezen felül a komplexum akár fürdővel vagy más beruházásokkal is kiegészülhet.

Hargitay hozzátette, az 50 méteres medencéből egy mozgatható fal segítségével két 25 méteres is létrehozható lenne, alkalmazkodva az aktuális igényekhez. Elmondása szerint az úszóknak és a tanuló gyerekeknek más-más hőfokú víz az ideális, és higiéniai szempontokból is érdemes elkülöníteni a tan- és versenymedencét.

Az uszodafejlesztés előkészítésével megbízott veszprémi alpolgármester, Némedi Lajos kiemelte, előzetes becsléseik szerint több mint hárommilliárd forintba kerül majd a beruházás, melyet az állami uszodaépítési program segítségével valósítanának meg. Az uszodaépítésről nemrég széleskörű lakossági konzultációt indított a város, ami jól halad, egyre több vélemény érkezik be az önkormányzathoz - fűzte hozzá az alpolgármester.