Vidd el sörözni a fatert!

Forrás: turizmus.com

 2018. június 04. 16:45

A fenti szlogennel hirdet rendhagyó apák napi programot egy magyar kisüzemi sörfőzde és egy sörökkel foglalkozó magazin közös felhívása. Az akció lényege az apák napjának népszerűsítése mellett az, hogy az érdeklődők jobban megismerjenek egy kézműves sörtípust.

Miközben az apák napjának ismertsége egyre növekedett, az USA-ból induló sörforradalom megteremtette az APA, vagyis american pale ale típusú söröket. A Kiskunfélegyházán működő Bäder Sörfőzde és a Beerporn.hu sörmagazin közös akciója az APÁk Napja pedig épp arról szól, hogy ünnepeljük együtt a sörtípust és az édesapákat, erre pedig remek alkalom megkóstolni együtt az american pale ale söröket.

Az APÁk Napja során pedig számos alkalom lesz a közös sörkóstolásra a vasárnapi ünnepet megelőző, pénteki kóstolónapon, június 15-én, amikor több kézműves sörözőben is egyszerre kerül csapra az APÁk Napja 2018. vagyis a Bäder Sörfőzde frissen elkészült American Pale Ale söre, amely tökéletes példája a stílusnak: Világos, könnyű, felső erjesztésű sör, amely a felhasznált komlóknak köszönhetően a végletekig aromás, sokszor citrusos, kellemesen trópusi gyümölcsös karakterű.

A résztvevő vendéglátóhelyek, amelyekben frissen csapolva kóstolható meg a sörkülönlegesség:

Legfelsőbb BeeróságLumen KávézóPepin Kézműves SörözőIF Cafe Jazz ClubGanz SörözőWunder SörművekBeer Brothers BudapestLéhűtő Craft Beer BarA sör üveges változata elérhető a Beerselection sörszaküzletben

További információk: www.apaknapja.eu, Facebook esemény