Új vezetés és új tagok a MISZSZ-ben

Forrás: turizmus.com

 2017. december 07. 09:22

A Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének márciusában felállt új elnöksége rendkívüli közgyűlésen számolt be munkájáról.

Az új elnökség azzal kezdte munkáját, hogy felvette a kapcsolatot az új turizmus irányítással, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel. Részt vett az új - szeptemberben megjelent - Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia véleményezésében is.

A tagságot is jelentősen sikerült bővítenie szervezetnek 2017-ben. A szövetség 7 új taggal, és közel 600 reprezentált ággyal nőtt idén, így a budapesti hostelek ágyainak már több mint felét képviselik a szervezetben.

A fiatalok nem a hagyományos szállodákban érzik magukat igazán jól

Fotó: MISZSZ

Nagy lendületet adhat az országok, hostelek nemzetközi kapcsolattartásának, információ áramlásának, szakmai eszmecseréjének a nemrégiben beindított online platform, a Workplace, mely a facebook cégek, szervezetek számára fejlesztett közösségi felülete.

Visszatérő kérdés a vidék aktivitásának hiánya, pedig a szervezetben sok olyan információ hangzik el a formális közgyűléseken és az informális találkozókon, amely a vidéki tagokhoz amúgy is nehezebben jut el. Ezen kíván változtatni az új vezetés, amellett, hogy a mostanra megerősödött és elég reprezentatívvá vált budapesti tagsággal küzdenek majd a piaci szabályozatlanságok felszámolásáért.

Molnár Kristóf és 4 tagú elnöksége bizakodva tekint a 2018-as év elé, mert a fellendülő turizmus mindenképp kedvez az ifjúsági szállások szegmensének is.