A világ legjobbjai között egy budapesti hotel a Condé Nast Traveller listáján

Forrás: turizmus.com

 2023. december 15. 19:38

A Condé Nast Traveller szerkesztői idén év végén is összegyűjtötték kedvenc szálláshelyeiket, a 2024-es "aranylistára" (Gold list) a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace is felkerült.

A lap dolgozói négy kontinens szállodáiból állították össze az Aranylistát már 30. alkalommal. Összesen 75 üdülőhely és szálloda került a gyűjteménybe, amelyet több száz órányi kutatómunkával és szenvedélyes vitákkal tarkítva állított össze a Condé Nast Traveller közel egy év alatt, a világ hét városában élő újságírók segítségével.

gresham_palace

A Condé Nast Traveller újságírói a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace-t is a legjobbak között említik

Fotó: Four Seasons Hotel Gresham Palace

A lista a londoni Claridge's elegáns csillogásától az indonéziai Bawah Reserve gyönyörű strandjaiig ível. Szerepel rajta az írországi Tipperaryban található Cashel Palace is, amelyet egy 18. századi kastélyból alakítottak ki, és olyan vendégeket látott már vendégül, mint Jackie Kennedy, Diana hercegné vagy Elizabeth Taylor.

A világ másik felén, a Rio de Janeiróban található, az ikonikus tengerpart aranyló homokjára néző Copacabana Palace is bekerült a legjobbak közé.

Magyarországról is választottak a szerkesztők egy házat, a Four Seasons Hotel Gresham Palace-t, amely 2020 után másodszor került fel a listára.

A szecessziós épületet a Condé Nast Traveller szerkesztői is nagyon megkedvelték

Fotó: Four Seasons Hotel Gresham Palace

A hotelről a bemutatóban ezt írja a lap: "Budapest legnagyszerűbb szállodája, a szecesszió 1906-os csodája, amely kivételes felújításon esett át: a csillárokat és az ólomüvegeket kijavították és megtisztították, a mozaikcsempéket lesúrolták, a fehér stukkót újrafestették. Elhelyezkedése nem is lehetne jobb: a folyó partján, a nyüzsgő Pest szívében, közvetlenül a híres Lánchíd mellett áll, a Dunán át a dombos Budára és a középkori óvárosra néz. Buday Péter concierge és csapata tanácsokkal és információkkal látja el a vendégeket – például arról, hogy hol találhatók a legjobb bárok és egyéb titkos felfedeznivalók. De a szálloda környéke is hemzseg az érdekességektől: nézze meg a pazar Gundelt, az 1910-ben megnyitott híres kávézót és éttermet; a Champs-Élysées mintájára kialakított, széles Andrássy út elegáns üzleteit; a Liszt Ferenc Múzeumot; és a pompás Magyar Állami Operaházat."

A CNT teljes listája itt érhető el.