Világbajnok nagykövet

Forrás: turizmus.com

 2015. június 12. 13:54

Tina Maze kétszeres olimpiai bajnok síelő több mint egy évtizednyi versenyzés után egy év pihenőre vonul, és az edzések helyett hazája, Szlovénia idegenforgalmának népszerűsítésére koncentrál.

Tina Maze két olimpiai és négy világbajnoki aranyérem büszke tulajdonosaként már két éve dolgozik a Szlovén Idegenforgalmi Hivatal „nagyköveteként". Számos sajtótájékoztatón, bemutatón, road-shown képviselte már hazáját, június 12-én épp Budapesten, a Magyar Síszövetség vendégeként igyekezett ráirányítani a figyelmet Szlovénia varázslatos hegyeire és aktív lehetőségeire a „zöld, aktív, egészséges" szlogen jegyében.

Szerkesztőségünk kérdésére elmondta: bár nem tudja, miért éppen rá esett a választás, de nagyon örült a felkérésnek, és úgy tűnik, egy világklasszis sportoló tényleg hiteles arca lehet hazájának. Az elmúlt években érezhetően megnőtt az érdeklődés az ország iránt, és ő maga is számos megkeresést kap. „Szlovénia rengeteg aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál egész évben, és az én feladatom, hogy saját „energiáimmal" terjesszem ennek a gyönyörű országnak a hírét. Szerintem Szlovénia titka, hogy miközben három és fél órányi autózással átszelhető az ország, hihetetlen változatos tájakat kínál. Világszerte kevés helyen lehet ugyanazon a napon síelni és a tengerben fürdeni – én ezt alig egy hónapja magam is kipróbáltam, és csak ajánlani tudom."

És bár ő maga a téli sportoknak köszönheti ismertségét, a tengerpartra, a fürdőkre, Ljubljanára vagy éppen Bledre egyaránt ráirányítja a figyelmet az idegenforgalmi hivatal kampányaiban és a sajtóban.

Mint a sajtótájékoztatón Eva Stravs Podlogar, a szlovén Gazdasági Minisztériumért turizmusért felelős igazgatója elmondta, Szlovéniában a magyar turisták évi 200 ezer vendégéjszakát töltenek, ezzel a külföldi vendégéjszakák 3 százalékát adják.