Világszerte növekszik a mobilfoglalások száma

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 09. 14:51

A tavalyi év első feléhez képest a második félévben a mobilfoglalások száma 24 százalékkal növekedett, arányuk a teljes forgalmat tekintve szintén jelentős növekedést mutatott az előző évhez képest – derül ki a HRS friss elemzéséből.

A HRS világszerte folyamatos és erős növekedést észlel a mobilfoglalások számában. Ötből egy vendégéjszakát okostelefonon vagy táblagépen keresztül foglalunk.

„A mobilcsatornák nagy segítséget jelentenek, különösen az üzleti utazások során, mivel az utazás áttervezését szükségessé tevő spontán módosításokra gyakran kerül sor” – magyarázza Tobias Ragge, a HRS, Németország vezető online szállásfoglalási portáljának vezérigazgatója. „A HRS Corporate App az üzleti utazók számára fontos, előzetesen tárolt információkat és egyedi corporate árakat képes megmutatni, így nagyban megkönnyíthetjük a foglalásokat ügyfeleink számára”. A céges kedvezménynek és a flex árnak  köszönhetően az üzleti utazók rugalmasak maradhatnak, mivel a foglalás ingyenesen törölhető az érkezési napon 18 óráig. A növekedést főként az olyan feltételek segítik elő, mint a speciális mobilkedvezmény, amely az okostelefonok és táblagépek felhasználói számára jelentős megtakarításokat kínál. Ezek exkluzívan foglalhatók a HRS alkalmazásain keresztül – az elmúlt évben ezen foglalások mennyisége megduplázódott.