Világszerte ünnepel a Kempinski

Forrás: turizmus.com

 2017. április 18. 21:15

Áprilisban ünnepli a Kempinski Hotels fennállásának 120. évfordulóját, amelynek tiszteletére a világ összes Kempinski szállodájában "Ignite the Night" néven szerveznek eseményeket.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben április 18-án került sor a megemlékezésre egy varázslatos est keretében, amely egyúttal arra is kiváló alkalmat teremtett, hogy a szálloda bemutassa a szakmának, partnereinek és a sajtónak a nemrégiben elkészült új konferenciaszintet. A vendégek ezen az estén kettős jubileumot ünnepelnek, hiszen a magyar főváros szívében 1992-ben, 25 évvel ezelőtt nyílt meg a Kempinski Hotel Corvinus.

Stephan Interthal, a budapesti Kempinski szállodaigazgatója az április 18-i sajtótájékoztatón

Fotó: turizmus.com

Az ünnepi sajtótájékoztatón Stephan Interthal, a ház igazgatója rámutatott: Európa legrégibb luxus-szállodacsoportja jelenleg világszerte 75 szállodát üzemeltet, és a tervek szerint évente 4-5 további egységgel bővülnek, építéssel és akvizíciókkal egyaránt. A több ikonikus hotellel (a berlini Adlon, az Emirates Palace Abu-Dzabiban és a Çirağan Palace Isztambulban) is büszkélkedő Kempinski legközelebb Kubában, Havanna első ötcsillagos luxusszállodáját nyitja Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana néven júliusban.

Dudás lldikó, a ház PR-menedzsere

A Kempinskihez még a pre-opening időszakban csatlakozó Dudás Ildikó, a ház PR-menedzsere, az Erzsébet téri épület negyedszázados történetére emlékezve felidézte: a szálloda nevében szereplő Corvinus nevet pályázaton választották ki, hiszen ez éppen passzolt Mátyás király halálának 500. évfordulójához, és úgy vélték, a külföldiek számára is könnyen kimondható és megjegyezhető lesz. Az első hazai joint venture szálloda nyitását hatalmas érdeklődés övezte, a próbaüzem 1992. június elsején indult, a grand openinget szeptemberben tartották. Az eltelt 25 év alatt rengeteg híresség megfordult meg a ház falai között, Brad Pittől Michael Schumacheren át Sylvester Stallonéig, és számos innovatív, előremutató megoldást is felvonultatott a szálloda – nem csupán a rendezvények, hanem például a tetőre telepített fűszerkert vagy az elektromos autótöltő kapcsán is.

Parti János értékesítési és marketingigazgató

Parti János értékesítési és marketingigazgató, az új rendezvénytermek bemutatása alkalmával rámutatott: a felújításnak köszönhetően Budapest leginnovatívabb rendezvényközpontja jött létre, amely nem csupán üzleti, hanem társasági események méltó helyszíne is lehet.

A Kempinski születésnapi fogadáson látta vendégül partnereit április 18-án este

Fotó: turizmus.com

 

Kapcsolódó cikkek

Back to Budapest a Kempinskiben

2016. szeptember 05.