Világsztár a repülőtéren a Zene Világnapján- videóval

Forrás: turizmus.com

 2015. október 02. 11:55

Egyenesen Dubajból repült Budapestre Maan Hamadeh zongorista, hogy részt vegyen a Zene Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A Play me kezdeményezés nagyköveteként is ismert, Youtube videóival az egész világon hírnevet szerző zongorista tehetség, Maan Hamadeh járt október elsején a budapesti repülőtér terminálján, hogy megszólaltassa az ott kihelyezett zongorát és a saját feldolgozásában adja elő egyebek mellett Brahms Magyar táncok és Liszt Ferenc Magyar rapszódia zeneműveket, de felcsendült a Tavaszi szél című népdal is. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Zene Világnapja alkalmából látta vendégül a libanoni származású művészt, akinek elmondása szerint Budapest az egyik kedvenc városa.

„Egy éve jártam először Budapesten és azonnal beleszerettem ebbe a gyönyörű városba. Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy a budapesti repülőtéren is kihelyeztek egy Play me zongorát, hiszen küldetésemnek érzem, hogy népszerűsítsem ezt a mozgalmat, amivel utasok millióinak sikerült már örömet szerezni utazásuk alatt.” – mondta el Maan Hamadeh. Hozzátette: „Láthatóan a budapesti utasok is nagyon örülnek az élő zongora muzsikának, hiszen a repülőtér gyönyörű SkyCourt épületének egészen különleges akusztikai adottságai vannak.”

A budapesti repülőtér terminálján idén július óta érhető el a Play me elnevezésű zongora, ami a Rotary Club Budapest Center és a Budapest Airport közös kezdeményezése volt. A zongora a Művészetek Háza Gödöllő kulturális központból érkezett, az intézmény örömmel csatlakozott a programhoz. A repülőtéri Play me zongorával egyszerre teljesült a Budapest Airport és a Rotary Club Budapest Center célkitűzése: a repülőtéren eltöltött idő sokak számára kellemesebb lett, ami egybevág rotarysok munkájával, akik azon fáradoznak, hogy a világ napról napra jobb hely legyen.