Világversenyek sora Egerben

 2013. október 13. 17:57

Az augusztusi víz alatti hoki-világbajnokságot követően szeptemberben a világ legjobb erőemelő és fekve nyomó sportolói érkeztek a hevesi megyeszékhelyre, a Női – Férfi Erőemelő és Fekvenyomó, RAW és ruhás GPC Bajnokságra.

Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Master korcsoportokban 30 nemzet 700 versenyzője mérte össze erejét, a helyszín ezúttal is - csak úgy, mint 2011-ben - a Hotel Eger***superior&Park**** Konferenciaterme volt.

Október 3 és 5. között az MKSZ és a Magyar Paralimpiai Bizottság közös szervezésében Nemzetközi Csörgőlabda tornának adott helyszínt a szálloda. A nők a hotel konferenciatermében mérhették össze erejüket. Az orosz csapat után a második helyen végző magyar csapat Anglia, Ukrajna, Belgium és Franciaországot előzte meg. A férfiak a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban versengtek, ahol is a felnőtt csapat Ukrajna, Oroszország és Algéria után a negyedik helyet szerezte meg, megelőzve Katar és Románia csapatát. Az IFI csapatunk Koszovó előtt a hetedik helyen ragsorolt.

Az idei sportnaptárból még hátra van a decemberi Judo torna, amikor is a szálloda konferenciatermében lépnek tatamira a versenyzők.

A Hotel Eger & Park nagy erőfeszítéseket tesz sportesemények megszerzésére, külön hangsúlyt kapnak a fogyatékkal élő sportolók számára szervezett hazai és nemzetközi tornák. Az elmúlt évek sikerei tovább erősítették a MPB és a szálloda vezetősége közötti együttműködést, és a Magyar Paralimpiai Bizottság úgy döntött, hogy Eger legyen a magyar paralimpiai versenyek nemzetközi centruma. A szálloda is komoly beruházásokat hajtott végre, hogy még inkább ki tudja szolgálni e speciális vendégréteg igényeit. A felújítást követően elérhető lett a wellness részleg és a felújított szobák még a korábbinál is komfortosabbak lettek a mozgásukban korlátozott vendégek számára.

A sportesemények előkészítésében nagy előnyt jelent, hogy az új és régi konferenciatermek több sportág esetében is alkalmasak versenyhelyszínnek. Ugyanezen szempont alapján további előny a 200 m-en belül található stadion és sportcsarnok, a futásra alkalmas Érsekkert, gyalogosan elérhető strand és uszoda is.

Örvendetes tapasztalat a szállodában, hogy a paralimpikonokkal egy időben ott tartózkodó egyéni szállóvendégek is nyitottak és érdeklődőek a sportesemények iránt.