VIMOSZ-közlemény a TS Gastro ügyével kapcsolatosan

Forrás: turizmus.com

 2015. október 15. 22:04

A közelmúltban a NÉBIH ellenőrei rajtaütésszerű ellenőrzést tartottak a TS Gastro ceglédi telephelyének konyháján és 250 kiló olyan élelmiszert foglaltak le, amelynek lejárt a szavatossága. Az ellenőrök elrendelték a négyezer adagra való romlott hús megsemmisítését.

A közlemény így fogalmaz: „A közétkeztető forgalom 60%-át adó Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ)- amelynek nem tagja a TS Gastro – tagjai, mivel elkötelezettek az átlátható és biztonságos közétkeztetés fenntartásában, illetőleg ezek fejlesztésére irányuló lépések iránt, elhatárolódnak az efféle, felelőtlen, tisztességtelen hozzáállástól.

A VIMOSZ üdvözölné egy, a közétkeztetés biztonságát szolgáló olyan szabályozás megalkotását, amely az ágazat tisztulását segítené elő és kivetné soraiból azokat a piaci szereplőket, akik akár bűncselekményt is elkövetnek azért, hogy előnyökhöz jussanak.

A közbeszerzések kiírásánál a valós feltétel-rendszerek szerepeltetése kizárná az ilyen szervezeteket, akik felelőtlen, tisztességtelen hozzáállásukkal a gyermekek egészségét sem restellik kockáztatni és eközben ellehetetlenítik a tisztességesen működő, hosszútávra tervező vállalkozásokat. Közérdek, hogy ne csupán a vállalási ár döntsön a pályázatok megítélésekor.

Gál Pál Zoltán, elnök

Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ)"