VIMOSZ-rendezvények a munkahelyi kockázatok csökkentéséről

Forrás: turizmus.com

 2018. március 22. 08:21

A VIMOSZ vezette ágazati munkavédelmi konzorcium három városban is várja az ágazat vállalati vezetőit, szállodai és éttermi igazgatóit valamint munkavédelmi felelőseit.

A rendezvények apropóját az adja, hogy az NGM támogatásával elkészült az ágazat munkahelyi egészségről és biztonságról szóló kutatása, és ennek felhasználásával a legújabb rendelkezések beépítésével elkészült egy aktualizált ágazati munkavédelmi kézikönyv. Ezt főként az ágazat kis- és középvállalati vezetői, de a nagy vállalatok felelősei is felhasználhatják mindennapi munkájuk során. Az anyag kitér arra az új kötelezettségre is, hogy a 20 főnél több munkavállalót foglalkoztatóknál kötelező a munkavédelmi képviselő választás.

Az időpontok az alábbiak, a programot a városra kattintva töltheti le:

Március 26. 13.00 - Nyíregyháza, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Március 27. 13.00 - Miskolc, a City Hotel Miskolc


A rendezvényeken a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) elnöke a vállalkozók helyzetértékelését és az új kormány felé szóló javaslatait ismerteti, emellett szó esik a munkavédelmi képviselő választás fontosságáról, valamint a projekt keretében a munkahelyi biztonságról végzett felmérés eredményeiről is.

A rendezvényeken a GINOP-pályázat eredményeként a részvétel ingyenes, de a résztvevők száma limitált, ezért a jelentkezési szándékot kérik a VIMOSZ titkárságárnak jelezni: info@vimosz.org.

A résztvevők megkapják a munkáltatók számára készített aktualizált munkavédelmi kézikönyvet.