Virtuális MICE Business Day: a jövőn dolgozunk

Forrás: turizmus.com

 2020. november 04. 18:55

A jelenlegi helyzetben mindennél fontosabb megmutatni, hogy az egyes helyszínek és desztinációk a szektort sújtó problémák ellenére talpon vannak, és dolgoznak a jövőn – vélekedik Fazakas F. János, a Visual Europe Group nemzetközi sales igazgatója.

„A nemzetközi és a hazai szakma felé egyaránt fontos prezentálnunk, hogy iparágunk a nehézségek ellenére nem áll meg, piaci szereplőink már a válság utánra koncentrálnak és igyekeznek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Fazakas F. János.

Fazekas F. János

Fotó: Visual Europe Group

A szakember meggyőződése, hogy a virtuális térbe költöző MICE Business Day keretében, online fórumon is lehetőséget kell teremteni a MICE piac szereplőinek a közös gondolkodásra, a kapcsolatok ápolására és a jövő üzleteinek feltérképezésére.

A szakmai nap teljes kommunikációs platformjának megteremtőjeként a Visual Europe Group fontos célként tűzte ki, hogy az élő rendezvényen megszokott funkciók a digitális térben is hozzáférhetők legyenek.

Az idei eseményen ezért ugyanúgy lehetőség lesz a konferenciák meghallgatására, one to one meetingek lebonyolítására, a helyszínek, szolgáltatók bemutatkozására, mint korábban, sőt, a résztvevők ezt most kényelmesen, az irodából vagy az otthonukból becsatlakozva is megtehetik.„Arra törekszünk, hogy a résztvevői jelenét a lehető legegyszerűbb legyen, a kiállítóknak pedig segítséget nyújtunk virtuális standjuk felépítéséhez, a bemutatkozó videók és brossúrák elhelyezéséhez, a személyes találkozót pótló videochatek lebonyolításához, hogy a korábban megszokott eredményesség és a hatékonyság idén is megvalósulhasson. Az online térben is meg kell mutatnunk, hogy nem ülünk ölbe tett kézzel, hiszen a nyári, őszi rendezvények szervezését már most meg kell kezdeni, és desztinációnk egységét is meg kell mutatnunk ahhoz, hogy az indulásnál ott lehessünk a startvonalnál” – beszélt motivációjáról és a jelenlét fontosságáról a szakember.

Véleménye szerint az „aki kimarad, az lemarad” szabály pandémia idején is érvényes, sőt, ebben a helyzetben még fontosabbak a networkingre és a tapasztalatcserére kínálkozó lehetőségek a szektor szereplői között.