Vírusbiztos éttermi élmény Hollandiából

Szerző: Lami Juli

Forrás: turizmus.com

 2020. május 05. 14:21

A 1,5 méteres szabály egy ideig biztosan érvényes lesz a vendéglátásban is, ami alaposan megnehezíti a tulajdonosok dolgát. Vannak azonban kreatív megoldások, amelyek inspirálóak lehetnek a jövőre nézve. Íme egy lenyűgöző példa Hollandiából.

Az amszterdami Mediamatic igencsak előremutató ötlettel rukkolt elő, és teljesen növényi alapú ételeit vízparti kis üvegházakban kínálja vendégeinek. Az üvegházikókban egyszerre két ember ülhet (de plusz 40 euróért egy harmadikat is beengednek), és a teljesen vegán vacsorát vagy este 18 és 20.30, vagy 20.30 és 23 óra között lehet elfogyasztani.

A Mediamaticról azonban tudni kell, hogy eredetileg nem étteremről van szó. A helyszín egy művészeti központ, amely 1983 óta igyekszik folyamatosan újat mutatni a művészetek terén. Profiljába elsősorban workshopok szervezése, előadások és művészeti projektek tartoznak, amelyek fő témája a természet, a biotechnológia, illetve a művészet és a tudomány kapcsolata.

Egyszerre két embert ülhet le vacsorázni az üvegházikókban

Fotó: Facebook / Mediamatic

Ezekben a hetekben épp az új projekt tesztelése folyik, amely nem más, mint egy, a francia „chambre séparée" inspirálta éttermi helyszín. Közben a tulajdonosok a holland kormány engedélyére várnak, hogy újranyithassák éttermüket és a többi művészeti helyszínüket.

Az üvegházi étteremben a foglalások már most beteltek június végéig.