Visszatér a szállodaüzemeltetési területre az Eventrend Group

Forrás: turizmus.com

 2024. május 24. 14:10

A budapesti Carlton Hotel bérleti-üzemeltetési szerződés aláírásával az Eventrend Group újra elkezdi építeni a hotel üzletágát, a gasztro és event területek mellett. A cégcsoport további további szállodai terjeszkedést tervez.

A cégcsoport vezetői május 15-én írták alá a hosszútávú bérleti szerződést a főváros szívében, a budai vár aljában található 95 szobás bed&breakfast szálloda teljes körű üzemeltetésének átvételéről. A projekt az Eventrendhez tartozó cégek közül a Kusnyár Gábor partner-holdingvezető által irányított portfólióhoz tartozik majd. Az ügyvezető Sárvári Krisztina, aki korábban két noszvaji és egy ráckevei hotel üzemeltetéséért volt felelős, ugyancsak Kusnyár Gábor irányítása mellett, amíg azokat az Eventrend Group üzemeltette. A hotel kivételes és patinás lokációban helyezkedik el, Budapest belvárosát tekintve minden fontos látnivalóhoz közel, így kifejezetten alkalmas városnéző turisták és üzleti vendégek fogadására is. A tervek szerint idén augusztus végétől várják a Carlton Hotel új vendégeit.

Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán külön kiemelte, hogy nagy megtiszteltetés számukra, hogy a külföldi, több szállodával rendelkező tulajdonosi kör a korábbi nemzetközi üzemeltető után a tisztán hazai tulajdonú Eventrend Groupban talált megfelelő hosszútávú partnerre.

hotelcarlton_budapest

A Carlton Hotel Budapest üzemeltetésével tér vissza a szállodaiparba az Eventrend Group

Fotó: Facebook/Carlton Hotel Budapest

Az Eventrend Group a 2022-es energiaválság okozta kezelhetetlen rezsiköltségek következtében függesztette fel a szállodai üzemeltetéseket. Úgy döntöttek, hogy az energiapiac rendeződéséig a cégcsoport működésének középpontjába a vendéglátás és a rendezvényszervezés kerül, amely két stabil működési területe az Eventrendnek. Döntésüket gazdasági eredményeik igazolták, hiszen – a szállodai portfolió nélkül is - a tavalyi évben közel 21 milliárd forintos nettó árbevételről adtak hírt.

Az Eventrend Group több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben. A cégcsoporthoz jelenleg 31 projekt tartozik, és több, mint 800 munkavállalót foglalkoztat. Az Eventrend Grouphoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is. A cégcsoport alapító-tulajdonosai nem titkolják, hogy a közeljövőben a szállodai üzletáguk további bővítését tervezik.