Visszavonták a Korzika Holidays engedélyét

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 14. 13:08

Visszavonta a Korzika Holidays Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) pénteken, és a vállalkozót törölte a hatósági nyilvántartásból jogszabálysértés miatt.

Az éppen külföldön lévő csoportot a vállalkozás vagyoni biztosítékának terhére hozzák haza.

A hivatal munkatársai szeptember 8-án tartottak ellenőrzést az utazási irodánál, amelyen megállapították:  egy szeptember 11-én Szardínia-Korzika körutazásra indult 33 fős csoport el- és hazautazása kétséges.

Felszólították a vállalkozót, hogy igazolja az útra vonatkozó hiányzó közreműködő szolgáltatókkal - szállás, autóbusz, komp - kapcsolatos pénzügyi elszámolásokat. A Korzika Holidays képviselője akkor úgy nyilatkozott, hogy az értékesített út utasainak utazását nem képes teljeskörűen lebonyolítani, a befizetett előlegeket, részvételi díjakat nem tudja visszafizetni, és nem tudja igazolni, hogy képes az utasok hazautaztatására - olvasható a határozatban.

Zsila Sándor, a Korzika Holidays Kft. ügyvezetője az MTI-nek hétfőn elmondta: az iroda a biztosítóval egyeztetve, a vagyoni biztosíték terhére teljesíti az utat. A 33 fős csoport pénteken elutazott, és már a 4. napja kinn tartózkodik, az utasok a történtekből semmit nem észlelnek. Ezen kívül jelenleg még 8 egyéni utasuk van, az ő tartózkodásukkal és hazautazásukkal is minden rendben van. Szavai szerint mind a hatóságokkal, mind a biztosítóval korrekt az együttműködésük, zökkenőmentes a kialakult helyzet kezelése.
Elmondta: tőkeszegény kis irodaként gazdaságilag nehéz helyzetbe kerültek, köztartozásuk nincs, de az utóbbi időben nem tudtak hirdetni, és az internetes foglalásokkal sem tudták felvenni a versenyt.

Az ügyvezető a pénteki határozatról már értesítette a külföldi partnerirodákat, egy októberi foglalásuk volt, azt is rendezték.

A Korzika Holidays 21 éve szervez utazásokat, specialitása Korzika és Szardínia, valamint franciaországi kulturális körutazások. Az iroda 5 millió 400 ezer forint vagyoni biztosítékkal rendelkezett.

 

A tour operator weboldalán az alábbi sorokkal búcsúzik utasaitól:

"Nagyon szép 21 év volt. Voltak sikereink és voltak kudarcaink.

Büszkék vagyunk arra, hogy Korzikát 1994-ben igazán mi vezettük be a magyar piacra, mi szerettettük meg a magyar utazókkal ezt a csodálatos szigetet, mint ahogy a görögök nevezték: a Szépségszigetét.

Büszkék vagyunk arra is, hogy az elmúlt 21 év során több tízezer ember bízott meg minket utazásának megszervezésével, lebonyolításával és így szerezhettünk utasainknak kellemes napokat, heteket, felejthetetlen élményeket.

Itt kell elmondanunk, hogy az elmúlt 3 - 4 évben az utazási szokások nagyon megváltoztak. Egy szűkülő piac és csökkenő kereslet között kellett dolgoznunk.  Az interneten elérhető információk megkönnyítették az egyéni utazásszervezést, és egyre kevesebben kerestek meg bennünket. A nagy internetes szálláshirdetési- és foglalási rendszerekkel egy ilyen kis cég nem tudja, nem tudta felvenni a versenyt.

De sajnos az is igaz, hogy nem segítették fennmaradásunkat azok az érdeklődők, utastársak sem, akik ugyan megkerestek minket, majd tudásunkat, tapasztalatainkat, helyismeretünket, időnként fel és kihasználva szervezték meg egyénileg utazásaikat, majd az online foglalási rendszeren keresztül intézték utána foglalásaikat.

Sajnos e tendencia ellen nem tudtunk mit tenni, az idők változását tudomásul kellett vennünk.

Még egyszer köszönjük Mindenkinek a bizalmat, amit az elmúlt 21 évben kaptunk Önöktől!"