Viszlát New Orleans-ban

Forrás: turizmus.com

 2015. június 06. 13:31

Orlandoban bezárta kapuit az USA, s egyúttal a világ legnagyobb beutaztató workshopja, az International Pow Wow (IPW).

Május 30-tól június 3-ig 73 ország több mint 6500 delegáltja – köztük több mint 1300 külföldi túraszervező cég és 500 szerkesztőség képviselője – vett részt az U.S. Travel Association éves IPW rendezvényén.

 

Az esemény külföldi résztvevői megismerkedhettek az IPW idei (Orlando) és a 2016. évi házigazdájának (New Orleans) házigazdájának új attrakcióival és fejlesztési terveivel is. Többek között azzal, hogy Orlandoban új látványosság született: a város szívében, az International Drive-on, az I-Drive 360 éttermi, bevásárló és szórakoztató központ, amelynek legnagyobb attrakciója a London Eye után világszerte egyre népszerűbb, de annál egyszerűbb, 400 láb magas Orlando Eye óriáskerék és hozzá a Madame Tussaud viaszmúzeum, valamint a Sea Life Orlando Aquarium.

A szállodai vonalon, az új Four Seasons Resort Orlando at Walt Disney World Resort az orlandói hotelek koronájának legújabb gyöngyszemeként nyitotta meg kapuit, magába foglalva a Tranquilo Golf Clubot is. Tavasszal a Wald Disney World's Swan and Dolphin Hotel egy 125 millió dolláros projekt keretében, teljes körű felújításon esett át: az összes szobát, közösségi teret, éttermet és konferenciahelyiséget megújították.

A Mango's Tropical Cafe nevű gigaméretű étterem és szórakoztató központ a Miami tengerpart forró hangulatát hozza el a város szívébe, miközben a kongresszusi hotelek közelében, a belvárosban most nyílt Dr Phillips Center for The Performing Arts 9 holdnyi területen, két színházteremmel, közösségi házzal és nyitott bevásárlóközponttal várja az érkezőket.

2016-ra a Walt Disney World Resorton belül egy több éves átalakítás végére befejeződik a Disneyland belvárosi részének továbbfejlesztése. A Disney Springs nevű létesítmény megduplázza a boltok és éttermek számát, ami így eléri a 160-at. A Universal Orlando Resort új csúcsszállodája, a 2016 nyarára elkészülő, 1000 szobával és lakosztállyal megnyíló Loews Sapphiire Falls Resort szállodakomplexum lesz, amely karibi hangulatot varázsol az Universal Orlando Resort szívében létesülő szigetre.

Egész Florida új és izgalmas létesítménye lesz az Orlando City Soccer Stadium, amely az Amerikában is egyre népszerűbb európai futball fellegvára lesz azáltal, hogy a város most alakuló focicsapata is a franchise birtokosok közé csatlakozott. A 19.500 férőhelyes stadion az 2016-os Major League szezon megnyitására készül el. 2017 legizgalmasabb fejlesztése pedig a Skyplex nevű új szórakoztatóközpont lesz, amely a világ legmagasabb rollercoatsrét hozza el az I-Driveba. Az extrém izgalmakat kedvelőknek szánt 570 méter láb magas hullámvasút, az ígéretek szerint, egyedi megoldásaival, a maga kategóriájában is új fejezetet teremt.

Az IPW-nek 2016-ban otthont adó New Orleans kapcsán az újrastartolás szó hangzott el a legtöbbet, hiszen a Mississipi partján fekvő városban a Katarina hurrikán 2005-ös rombolása kapcsán elrendelt 30 napos evakuálást követően azonnal megkezdődött a helyreállítás, valamint a francia, afrikai és karibi gyökerű város kulturális értékeinek megőrzése. Stephen Perry a New Orleans-i turisztikai és konferencia hivatal (CWB) elnök-vezérigazgatója kifejtette: a jövőre felépülő 240 lábnyi standjukat egy hatalmas mozaik díszíti, amely a Missisipin, a város látképe előtt úszó gőzhajót ábrázol.

A show tehát jövőre is folytatódik, ugyanakkor jó érzés volt látni, hogy a városszerte több plakáton is üdvözölt esemény résztvevőitől – akik az IPW delegáltak számára lezárt Universal Studióban rendezett party keretében vettek búcsút egymástól -, az orlandoi repülőtéren, éppen magyarul is elköszönnek.

ÉMZ