Vízágyúval kergette el a szálloda a hajléktalanokat

Forrás: Hír24

 2015. január 06. 18:57

Szokatlan, nálunk aligha bevethető módszerhez folyamodott a hajléktalanok eltávolítására a kínai Kanton városában található Riverside Hotel a helyi közterület-felügyelet segítségével.

A szálloda több mint tíz darab automata vízágyút szerelt fel az épület körül, amelyek húsz percenként erős vízsugarat lőnek ki egy fedett járdára, ahol a hotel munkatársainak elmondása szerint nagyjából húsz hajléktalan szokott menedéket keresni – jelentette a Global Times.

 

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a vízágyúkat három méterenként helyezték el, és olyan nagy nyomással működnek, hogy akár 150 méteres vízsugarat is képesek kilőni. A „hajléktalanűző fegyver" bevetése óta a hajléktalanok többsége el is hagyta a helyet. A Times idézett egy, a helyzetet ismerő embert, akinek elmondása szerint az ott élő emberek egy részének van lakása, de annyira szegények, hogy lakásukat kénytelenek bérlőknek kiadni, hogy extra bevételhez jussanak, és ők közben az utcán aludnak.

A hotel közlése szerint a nagyjából 2002 óta a járdán „életvitelszerűen tartózkodó" emberek miatt rendszeresen panaszkodtak a luxusszálloda vendégei. A közterületesek elmondása szerint már régóta próbálták több módszerrel is megoldani a problémát, de semmi sem működött, és végső megoldásként vetették be a vízágyúkat, amikkel „a város megszépítése" a cél.