Vízi taxival és tekergő busszal Badacsonyban

Forrás: turizmus.com

 2017. július 03. 20:03

Új szolgáltatással várják a Badacsonyba a vízitaxival érkező vendégeket július elsejétől: a környék szolgáltatóinak összefogásával megvalósuló, Badacsonyi Tekergő névre keresztelt elektromos kisbusza a település nívós helyszínei között kínál ingyenes szállítást.
A Laposa Bence (Laposa Borbirtok), Istvándy Gergely (Istvándy Pincészet), Nagy Miklós és Török Péter (Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz) ötlete alapján megvalósult kezdeményezés a Badacsonyba érkező vendégek utazását és a helyi nevezetességekhez való eljutását könnyíti meg. A kikötőből induló környezetbarát, 16 személyes nyitott busz a vízi taxik érkezéséhez igazodva várja a vendégeket, akiket azután egy afféle „hop-on hop-off” körúttal vezet végig a nívós szolgáltatók – éttermek és borászatok – között. Az első megálló az Istvándy Pince, ahol kiváló kéknyelűk (pezsgő, borok és bonbon), valamint mangalica-falatok társaságában ismerhető meg a családi birtok generációkon átívelő története, de számos interaktív programot is kínálnak Badacsony legrégibb szőlőtőkéje mellett. A Laposa Borbirtok lenyűgöző panorámája mellett komoly szortimenttel kínál kóstolót vulkanikus borokból, hozzájuk illő hideg falatokkal, de csoportok számára előzetes bejelentkezés alapján komplett menüsorokat is kínálnak. Kisfaludy Sándor egykori présháza, a nemrégiben megújult Kisfaludy-ház szintén kiváló kilátás mellett kínál főként tradicionális ételeket, a harcsapaprikástól a túrós csuszán át a palacsintákig, amelyekhez jól csúsznak a helyi borászok legfinomabb tételei.

A kezdeményezés a Badacsonyba érkező vendégek utazását és a helyi nevezetességekhez való eljutását könnyíti meg

Az ebéd utáni fröccsözésre és napozásra ideális helyszín a Frissterasz, amely esténként közösségi helyszínné alakul, és grillen készült fogásokat kínál. Badacsony legrégibb szállodája, a Neptun Panzióban található Hárskert étterem 100 éves hársfák árnyékéban invitál lazább vagy komolyabb falatozásra. A szinte szomszédságában fekvő Kishableány étterem pedig a street foodra épít, saját definíciója szerint „újhullámos strandételekkel” (mint például a halburger), a hétvégi estéken pedig DJ-k gondoskodnak a jó hangulatról.

A tájékozódást külön térkép segíti

A szeptember 10-ig közlekedő járat szombat kivételével a hét minden napján várja az utasokat, reggel 10 és este 8 óra között, a busz használatára jogosító karszalag pedig a vízi taxiban kérhető.

 

Kapcsolódó cikkek