Vodafone 4G Budapest Essentials, június 25. és 28.

Forrás: turizmus.com

 2015. június 25. 14:30

Június 25. és 28. között óriási fesztiválhelyszínné változik Budapest: indul a Vodafone 4G Budapest Essentials.

Négy napig a főváros gasztro- és kulturális életének legjava biztosít ingyen belépőket, jelentős kedvezményeket és egyedi, csak a fesztivál idején elérhető tartalmakat: a programtervben a zenei, kulturális és gasztronómiai élmények között rooftop mozielőadás, zsibvásár, brunch és rendhagyó városi séta is akad.

A szervezők igazi Budapest-élményt ígérnek: La Roux, Katy B, Solomun, Carl Craig és a többi sztárfellépő olyan különleges helyszíneken ad koncertet, mint az egykori Vidámpark, a Vasúttörténeti Park, a Zwack Unicum Gyárudvar, a Vásárcsarnok vagy éppen a Várkert Bazár. A nagy érdeklődésre való tekintettel a margitszigeti főszínpadot is a nagyobb befogadóképességgel bíró Palatinus Strandfürdőre költöztették a szervezők.

Budapest egy szeretnivaló, élettel és meglepetésekkel teli nagyváros, sőt, a magyarok többsége szerint igazi fesztiválközpont és Európa egyik legjobb fővárosa - a június 25. és 28. között megrendezett Vodafone 4G Budapest Essentials fesztivál célja, hogy mindezt méltón képviselje.

A zenei line-up önmagában is megállja a helyét, de az exkluzív fesztiválszínpadokkal együtt lendíti igazán mozgásba a fővárost: csütörtökön La Roux, Astronautalis és a Garden City Movement lép fel a margitszigeti nagyszínpadon, Fran Palermo és a Carbonfools pedig a Fővárosi Nagycirkusz közönségét mozgatja meg –l átványos légtornász bemutatók kíséretében.

Pénteken, a nagyszínpadon Middlemist Red, Dry the River és a The Wombats váltja egymást, a Vasúttörténeti Parkban Carl Craig és Solomun, a Vidámparkban Dope D.O.D. és a Sub Focus, az Akvárium Klubban pedig Gold Panda felel majd a jó hangulatért.

Szombaton a Matiné Napozón tartott egész napos CityMatiné programsorozat után Austra, Katy B, az Aquarious Heaven és NYMA lép színpadra a Margitszigeten. Duke Dumont a Vásárcsarnokban, Peter Kruder a Zwack Unicum Gyárudvarán, ESKMO a Teslában, Kenny Larkin pedig az Akvárium Kishallban pörgeti majd a lemezeket. A koncertekkel párhuzamosan spa party is indul a Széchenyi Fürdőben.

Vasárnap, a négynapos fesztivál levezetéseként Sunday Brunch és closing party várja a résztvevőket a Matiné Napozón, az AKPH/Amoeba/SoulclapBudapest trió és a Punnany Massif zárókoncertje pedig a Várkert Bazár Öntőház udvarán lesz.

Az esti szórakozás mellett érdemes időt (és energiát) spórolni nappalra is, ugyanis a karszalagért 20-50%-os kedvezményt biztosít több kiállítóközpont és a legfelkapottabb belvárosi éttermek, kávézók, bárok, szórakozóhelyek (pontos lista a www.budapestessentials.com oldalon érhető el). A bérlethez extra kupon is jár – a fesztiválozók dönthetik el, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertben, számos budapesti gyógyfürdőben, a Matiné Napozón vagy a Hop on Hop off buszokon használják fel az ingyen jegyet. A Ludwig Múzeum aktuális tárlatait pedig mindvégig ingyenesen látogathatják a fesztivál vendégei.

Egyedi városnéző túrákat is indítanak a szervezők a MOL Bubi és a Hosszúlépés jóvoltából: a Hollywoodi Sétán például bejárhatjuk a tucatnyi kulisszatitkot rejtő, legnevezetesebb filmforgatási helyszíneket, a Made in Budapest túrán végignézhetjük (és kóstolhatjuk) a legjobb manufaktúrákat, de akad 4-es metró séta és az InStyle jóvoltából Hungarian Fashion Insider tour is. A Magyar Nemzeti Galéria közreműködésével megszervezett restaurátor túrán pedig Gippert László főrestaurátor mutatja be élőben, hogy is születik újjá egy festmény. Instant Budapest Art néven egy, csak a fesztivál ideje alatt elérhető séta is indul, ahol Nádudvari Noémi esztéta segítségével vethetünk szakszerű pillantást az utca művészetére. A Telep-Art Galériában pedig – szintén a MOL Bubi támogatásával - Nekem Budapest címmel saját kiállítást nyílik: olyan kortárs magyar művészek munkáit állítják ki itt, mint Hitka Viktória, Gáldi Vinkó Andi, Murányi Kristóf és Weiler Péter.

„Szerettünk volna egy olyan fesztivált szervezni, ami Budapest legszerethetőbb arcát mutatja meg, és ezzel a belföldi turizmus is felélénkítheti, amellett, hogy még több turistát csalogat a városba. Egy olyan fesztivált, ami megmutatja a város igazi értékeit, és nem kell hozzá sátor, de még kullancsirtó sem: így született meg a Vodafone 4G Budapest Essentials." – foglalta össze a célkitűzéseit Dr. Csókay Gergely, a fesztivál főszervezője.

A fellépők, helyszínek és programok pontos listája a www.budapestessentials.com oldalon érhető el.