Völgybe igazított wellnesshotel épül Pécs közelében

Forrás: turizmus.com

 2021. január 08. 13:55

A 92 szobás, négycsillagos szálloda a már működő, nyolcszobás Zsályaliget Hotel mellé épül.

A Pécshez közeli Pogány külterületén épül fel a 92 szobás, négycsillagos Relax Hotel, melynek kivitelezőjét már keresik – vette észre a magyarepitok.hu az európai közbeszerzési adatokban. Az ajánlatok benyújtásának határideje február 1.

A fejlesztés helyszíne egy 22 hektáros terület, amelyen ma is működik a négycsillagos, nyolcszobás Zsályaliget Hotel.

 

Új utakat is kell építeni a hotelhez

A természeti adottságokat is kihasználva egy völgybe igazított wellnesshotel épül majd fel, ahol minden vendégszoba a völgy felé tájolt. Az épülethez merőlegesen kapcsolódnak a dombra ültetett teraszok. A tervezett szálloda extenzív zöldtetővel takart, lapos tetős épület lesz.

Mivel a tervezett szálloda a meglévő, kiépített úthálózattól távol, földutakkal határolt zöldterületen valósul meg, mind a gépjármű-, mind a gyalogos forgalom számára új útvonalakat és 100 férőhelyes parkolót is ki kell építeni.

A Zsályaliget Hotel közelében kialakított Zsályaliget Élménypark

Fotó: zsalyaliget.hu

 

Csendes és zajos zónák is lesznek

A hotel három, jól elválasztható épületrészből tevődik össze. A középső épületrész jellemzően a közösségi funkcióknak ad helyet. Itt található a szálloda főbejárata, a recepció, a lobby bárral és vinotékával, illetve a völgyre néző terasz is. Ide került továbbá a családi wellness beltéri és kültéri medencéivel, élményelemeivel, épületen belüli és szabadtéri pihenőivel.

A másik épületrész kizárólag a völgy felé forduló szállodai szobákat és azok közvetlen kiszolgáló tereit foglalja magában. A szobák igény esetén párosával összenyithatók, mindegyik lakóegységhez erkély tartozik.

A harmadik épületrész vegyes funkciókat lát majd el. Az érkezési szinten rendezik be a konferenciatermet és az étterem lobbyval is összenyitható helyiségcsoportját, és itt kap helyet a zajos bowling- és biliárdtér, valamint a vetítőterem is.

Az érkezési szint alatti két szinten ugyancsak völgyre néző vendégszobák sora húzódik majd. Az érkezési szint fölött helyezik el az épület csendes zónáját, a felnőtt spa-t.