Vörösborfesztivál Villányban

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 28. 12:43

Kiváló borokat és sok érdekes programot kínál az érdeklődőknek a Vörösbor Fesztivál, amelyet október 2. és 4. között tartanak Villányban.

A baranyai kisváros legnagyobb és legnépszerűbb, több mint két évtizede hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó boros eseményének résztvevőit huszonhét borászat mellett pálinkaházak, kézművesek és mások mellett kenyérspecialitások készítői is várják - áll a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

Borokat a rendezvény központi helyszínén kialakított borudvarban és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A termelők nemcsak a primőr vagy nagy évjáratú különleges borokból, hanem újboraikból is töltenek a vendégek poharába.

Az alkalmanként több tízezer embert vonzó fesztivál programjai között lesz szüreti és veteránautó-felvonulás, hordócsapolás, bakancsos bortúra, néptánc- és virágkötészeti bemutató, játékpark, tűzijáték, Dumaszínház és több koncert is.

Színpadra lép Villányban a Kiscsillag, a Csík Zenekar, a Mrs. Columbo, a Rendhagyó Prímástalálkozó, a Boban Markovics Orkestar, a Második Műszak, éjszakánként utcabálon és DJ-k közreműködésével gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról.
Akik többet akarnak tudni a villányi borvidék borairól, a borkultúráról, a borkóstolás rejtelmeiről, azok meghallgathatják neves borászoknak, Bock Józsefnek, Gere Attilának, Polgár Zoltánnak és Tiffán Edének a Pécsi Borozó főszerkesztője, Győrffy Zoltán által vezetett beszélgetését.

A fesztivál közönségének közlekedését fesztiválbusz, fesztiválvonat és "megerősített" vasúti járatok könnyítik meg Pécs és Villány között.

A Vörösbor Fesztiválról bővebb információk a www.villanyiborfesztival.hu és az esemény Facebook-oldalán olvashatók.