Webfejlesztésről A-tól Z-ig

Forrás: turizmus.com

 2014. december 02. 18:35

Újabb egész napos, gyakorlatias, tréningszerű workshopon van túl a Kontakt Műhely csapata, a nemrégiben elindított Mindennapi Turizmus rendezvénysorozat december 2-i állomásának a jó turisztikai weboldal volt a témája.

Több mint 30 szakmabeli gyűlt össze az ország legkülönbözőbb területeiről a Grand Hotel Margitsziget szállodában, hogy a nap végére minél több konkrét ötlettel, hasznos praktikával térjen haza saját weboldalának fejlesztésével kapcsolatosan, a Stylers Kft. munkatársainak köszönhetően.

A délelőtt az online trendek megismerésével indult, szó eset a legfrissebb online marketing trendekről, az új és jól bevált, ezért hangsúlyos online eszközökről, a  Facebook és a közösségi média változásairól, a remarketingről, illetve, hogy milyen fogyasztói magatartás jellemzi ma a felhasználókat. Kiemelték, hogy a weboldalak az egyszerűsödés, letisztultság, áttekinthetőség irányába változnak, a fogyasztó minél gyorsabban szeretne releváns tartalomhoz jutni. Bár egy weboldal mobiloptimalizálása ma már természetes kellene, hogy legyen, sajnos nem az, illetve azt is át kell gondolni, hogy az adott cég profiljának milyen technológia és forma felel meg leginkább.

A nap további része workshopszerűen zajlott, gyakorlati példákkal, interaktív módon. A társaság áttekintette egy weboldal fejlesztési folyamatát és annak buktatóit az ajánlatkéréstől a késztermékig, illetve SEO (keresőoptimalizálás) témában kaphattak néhány jó ötletet, tanácsot.

A nap egyik érdekessége volt az is, hogy a Kontakt Műhely workshopján a szakma minden területe képviseltette magát, rengeteg TDM-szervezet, szálloda, magánszálláshely és utazási iroda is.