Wellness-fitness részleggel bővült a zalaegerszegi Arany Bárány Szálloda

Forrás: mti

 2013. október 02. 20:54

Mintegy 260 millió forintos beruházással megvalósult új wellness-fitness részleget és konferenciatermet adtak át október 2-án, szerdán Zalaegerszegen, az Arany Bárány Szállodában.

A patinás szállodát az Új Széchenyi Terv keretében, 50 százalékos európai uniós támogatással újították fel.

Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) Zalaegerszeg polgármestere elmondta: a beruházással az Arany Bárány négycsillagos szállodává válhat, többszörösére nőhet a vendégforgalom, amely a város számára jelentős idegenforgalmi adóbevételt is jelenthet.

A szálloda ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére elmondta: az 56 szobás hotel jelenlegi kihasználtsága 40 százalék alatt van. Az eddig elsősorban "üzleti szállodaként" működő hotel a hétvégén szinte teljesen kiürült. Az új létesítmények viszont lehetővé teszik, hogy más vendégkört is megcélozzanak, a Széchenyi-kártyás lehetőség felhasználásával pedig tovább nőhet a vendégszám - ismertette Varga Csaba.

Az épület öt szintjén közel 860 négyzetméteres területet újítottak fel, bővítették az irodai és a raktározási szintet, így a jövőben lehetőség nyílik mosodai részleg kialakítására is, amely lényegesen csökkenti az üzemeltetési költségeket.

A megyeszékhely legpatinásabb szállodáját hat évig tartó építkezés után, 1894-ben adták át, majd az 1960-as években új szárnyat építettek hozzá. Tíz évvel ezelőtt közel 300 millió forintos beruházás keretében felújították a lakosztályokat, azóta jelentősebb beruházás nem történt.