Whiskeyben pácolt marhából készíti új burgerét a Zing

Forrás: Vendéglátás

 2017. november 23. 11:54

A Zing Burger a Viszkis film apropóján egy korhatáros, 16-os karikás whiskeys hamburgerrel bővíti kínálatát, olyan alapanyagokból, amik Ambrus Attila kedvenc italával harmonizálnak.

Korábban történt

A húst darálás előtt hat órán keresztül whiskeyben pácolják, az elkészült húspogácsákat pedig egy saját készítésű, szintén whiskeys szósszal glasszírozzák, vagyis szinte rákaramellizálják, hogy a hús egy szép fényes külső réteget kapjon. A füstös ízvilágra pedig egy különleges füstölt cheddar sajttal is rásegítenek.

A burgert, bár nincsenek alkoholos hatásai, a Zing tulajdonosai sem gyerekeknek, sem vezetés előtt nem ajánlják. „A húst Jack Daniels whiskey-ben pácoljuk, amitől megváltozik a húspogácsa textúrája, puhább, lágyabb lesz tőle. Sütéskor egy ananász és teriyaki alapú, saját készítésű whiskeys glaze-zel fényezzük” -  mondta el Susánszky Ádám, a Zing egyik tulajdonosa.

A viszkis történetét november 23-án mutatják be a mozikban, így a Viszkis Burger is november 23-tól kapható. A Zing újdonságát stílusosan a Viszkis főszereplője, Szalay Bence állította össze és kóstolta meg először, aki egyben a Zing új éttermét is megnyitotta az Allee Bevásárlóközpontban. Az új whiskeys burger limitáltan körülbelül január közepéig kapható majd a Zingben. A burger mellé desszertként az étteremlánc egy különleges, nitrogénnel hűtött whiskeys fagyit is készített.

A Zing újdonságát stílusosan a Viszkis főszereplője, Szalay Bence állította össze és kóstolta meg először

Fotó: Stiglicz Gábor

A burgerpremier kapcsán a magyar étteremlánc már a hetedik vendéglátóhelyét nyitotta meg, a mostani viszont franchise referencia-étteremként is szolgál az elkövetkezőkben. A Zing vidékre és külföldre is terjeszkedne, az első franchise éttermük a tervek szerint 2018-ban nyílik meg.