Wladár: 60-80 ezer vendégéjszakát hoz a turizmusnak a vizes vb

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. június 17. 16:58

Megkezdődött Magyarországon a 19. vizes világbajnokság, amelyre mindössze négy hónapjuk volt felkészülniük a szervezőknek.

Óriási köszönet jár Magyarországnak azért, hogy megteremtette a lehetőséget a világbajnokságra, mindössze négy hónap alatt, a koronavírus-járványt követően, illetve az Ukrajnában zajló háború közepette – mondta Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA kuvaiti elnöke a pénteki nemzetközi sajtótájékoztatón.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a szervezőbizottság vezetője arról beszélt, hogy amikor február elején rábólintottak a vb-rendezésre, akkor az idő rövidsége ellenére teljesíthetőnek tűnt a vállalás, és véleménye szerint sikerrel is jártak. Hozzátette, Magyarországon mindenképpen az év sporteseménye a vb, és világviszonylatban is a legnézettebbek között lesz, ami kiváló promóció az országnak. Megjegyezte, az ide látogató 190 ország képviselői tíz szállodát töltöttek meg és 60-80 ezer vendégéjszakát jelentenek a turizmusnak. Az 1980-as moszkvai olimpia bajnoka kiemelte, három-négy éremre számít a magyar úszóktól a Duna Arénában.

A július 17-én kezdődő vizes világbajnokság vízilabdatornájának egyik helyszíne, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A világbajnokság július 3-ig tart. A két hétig tartó sporteseménynek Budapest három vidéki nagyvárossal, Szegeddel, Debrecennel és Sopronnal közösen ad otthont. A mintegy 2300 sportoló öt sportágban, több helyszínen mutathatja meg, mire képes, köztük a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és a Duna Aréna medencéiben, valamint a Lupa tavon is.A budapesti korlátozásokról azt közölték, egyebek mellett tilos lesz megállni a Duna Arénánál, a Hajós Alfréd Uszoda előtt, valamint a Császár-Komjádi Sportuszoda környékén. A Margitszigeten a vizes vb végéig az Árpád híd felőli nagy parkolóban tilos a parkolás.

Lezárásra csak a XIII. kerületben, a Népfürdő utca, a Vizafogó utca környékén kell készülni. A korlátozásokról és a forgalmi változásokról részletes információkat a police.hu oldalon és a BKK honlapján lehet találni.