Work&Smile: Thai munkaerőt közvetítenek magyar szállodákba

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2021. december 27. 10:01

A koronavírus-járvány okozta kényszerű üzemszünet idején az éttermek és szállodák szakképzett személyzetének egy része végleg elhagyta a szakmát. Az égető munkaerőhiány pótlására egyre több vállalkozás dönt külföldi dolgozók foglalkoztatása mellett.

Így vannak ezzel a Mellow Mood Hotelsnél is, ahol szintén részben külföldi dolgozókkal próbálják feltölteni az üres álláshelyeket.

„A munkaerőhiány a teljes szállodaipart és vendéglátást érinti. Minden szereplő, így mi magunk is ugyanazokkal a problémákkal küzdünk: a munkavállalók egy jelentős része más szektorokba vándorolt a vírushelyzet miatt, és egy kisebb munkaerő-mennyiségen kell osztozkodni úgy, hogy a nyitott pozíciók száma számottevően növekedett az utóbbi időben. Szinte minden területre – vendéglátás, housekeeping, recepció stb. – keresünk új kollégákat” – mondta el szerkesztőségünknek Turbucz Ádám, a Mellow Mood Hotels általános igazgatója.

Ehhez a Work&Smile segítségét vették igénybe, akik thaiföldi munkavállalókat közvetítenek Magyarországra. “Stabil munkaerőre van szükségünk, akikre lehet építeni és akikkel tudunk hosszú távon gondolkozni. A thai munkaerővel kapcsolatban bizakodóak vagyunk, de az ő integrálásuk egy hosszabb folyamat. Nekünk is fejlődnünk kell, hiszen olyan korábban nem, vagy nem olyan nagy mértékben tapasztalt kihívásokkal kell szembenéznünk, mint a nyelvi nehézségek és a kulturális különbségek áthidalása.”

hotelmaid_123rf

A Work&Smile a toborzás és az előszűrések mellett a munkavállalási engedélyezés teljes folyamatán túl, a munkavállalás megkezdése után is támogatja partnereit

Fotó: 123rf.com

A munkaerő-közvetítő cég azonban ebben is segít: nemcsak a toborzási folyamatot vállalják, hanem szakértőik sokéves szállodai és idegenforgalmi tapasztalatával támogatják a külföldi munkavállalók beilleszkedését is az itthoni munkakörnyezetbe. Ahogy Turbucz Ádám fogalmazott: “A Work&Smile csapatával gördülékeny az együttműködésünk. Közösen határoztuk meg a célokat, többkörös konzultáció és egyeztetés előzte meg a közös munka kezdetét. Fontos segítségnek tartjuk, hogy az adminisztrációs feladatok jelentős részét magukra vállalják.”

Fontos azonban megjegyezni azt is, hogy a kiválasztási folyamatra és a munkavállalók érkezésére érdemes három-négy hónapot is számolni, hiszen a toborzás és az előszűrések mellett a munkavállalási engedélyek beszerzésére és a thai munkaerő beilleszkedésére is további időt vesz igénybe.

További információ kérhető:
Görög Rudolf
+36 20 419 5743
gorog.rudolf@gmail.com

Habóczki Zsolt
+36 20 222 8900
zsolt.haboczki@gmail.com

(X)