Work & Smile: Thaiföldi vendégmunkásokkal a munkaerőhiány ellen

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2021. december 10. 10:01

A koronavírus-járvány okozta kényszerű üzemszünet idején az éttermek és szállodák szakképzett személyzetének egy része végleg elhagyta a szakmát. Az égető munkaerőhiány pótlására egyre több munkáltató dönt külföldi munkavállalók foglalkoztatása mellett.

A Work & Smile munkaerő-közvetítő cég minderre megoldást kínál azzal, hogy thaiföldi munkaerőt közvetít a koronavírus által megtépázott szakma számára. A két magyar tulajdonos, Görög Rudolf és Habóczki Zsolt mellett thai származású tulajdonostársuk hazájában több éve aktívan közreműködik a munkaerő-toborzásban. De a cég nem csak a toborzási folyamatban segít, hanem szakértőik sokéves szállodai és idegenforgalmi tapasztalatával támogatják a külföldi munkavállalók beilleszkedését az itthoni munkakörnyezetbe.

 

Miért érdemes thai munkaerőt alkalmazni?

A thai emberek rendkívül céltudatosak, és minél többet szeretnének dolgozni, mert fizetésük nagy részét az otthon maradt család eltartására, támogatására fordítják.Nagy munkabírásúak és szorgalmasak, jellemzően fiatal koruk óta keményen dolgoznak. Munkavállalásukban rugalmasak, alkalmazhatók hosszú, illetve esti és éjszakai műszakokban, ünnepnapokon is, hiszen családjuktól távol vállalnak munkát – fejtette ki Görög Rudolf, hogy miért érdemes thai vendégmunkásokat alkalmazni.

A jelenlegi szabályok alapján két évre kapják meg a munkavállalási engedélyt, ez idő alatt nem térnek haza, és lojálisak a munkaadójukhoz is, a fluktuáció pedig nagyon alacsony – tette hozzá.

azsiaimunkavallalo_123rf

A cég a toborzás és az előszűrések mellett a munkavállalási engedélyezés teljes folyamatán keresztül egészen a munkába állásig támogatja partnereit

Fotó: 123rf.com

A Work & Smile ráadásul már a kiválasztási folyamat során elkezdi felkészíteni a thai munkavállalókat a magyarországi szokásokra, hogy ezzel is támogassa az itteni beilleszkedésüket.

A cég a toborzás és az előszűrések mellett a munkavállalási engedélyezés teljes folyamatán túl, a munkavállalás megkezdése után is támogatja partnereit.

További információ kérhető:
Görög Rudolf
+36 20 419 5743
gorog.rudolf@gmail.com

Habóczki Zsolt
+36 20 222 8900
zsolt.haboczki@gmail.com

(X)