XI. Egyházi és Világi Borok Versenye, április 5.

Forrás: turizmus.com

 2016. február 22. 12:19

Április 5-én tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület az Egyházi és Világi Borok Versenyét Isaszeg Város Önkormányzatának közreműködésével.

Gödöllő, Fót, Pécel, Mogyoród, Nagytarcsa, Tóalmás, Veresegyház, Nyársapát, Dány és Csömör településeket követően Isaszeg Város Önkormányzata ad helyet a versengésnek.

Várják mindazon borászatok, borokat készítő bortermelők jelentkezését, akik hagyományaikban követik az egyházi liturgiához használt borok készítését. Részt vehetnek az eseményen az egyházi borászatok, és mindazon bortermelők, akik pincészetük és boraik elnevezésében egyházi személyiségek, szentek nevét vették fel. A versenyre fehér-, rozé- és vörösborokkal lehet nevezni, a borokat szakmai zsűri bírálja el, a legjobbnak értékelt 4 db minta elnyeri a BASF - CHAMPION címet.

A nevezési határidő március 25., info a GKRTE honlapjának Szakmai oldalán a Bor, gasztronómia című fejezetben. továbbá Erdész Ferenc kertészmérnöknél a erdeszf@gmail.com e-mail címen.