Zalakaros keresi Magyarország első bikefood ételét

Forrás: turizmus.com

 2019. április 03. 10:05

Zalakaros kedvenc tésztaételét is újragondolják a 360 fokos egészségtudatosság jegyében.

Zalakaros kulináris küldetése a hagyományokon alapuló gasztronómiai értékteremtés. Ezt a törekvést állította a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. „Élménnyel Teli Ízek” programjának középpontjába, és ennek a jegyében alkották meg tavaly Zalakaroson az ország első WILD FOOD ételét, a gŐZgombócot is.

A nyeremények mellett az is ösztönözheti a bikefood nevezőit, hogy az idei MAPEI Tour de Zalakaros vendége lesz a világ egyik legjobb sprintere, az országúti kerékpáros olasz Mario Cipollini, aki minden bizonnyal meg fogja kóstolni Magyarország első bikefood ételét.

A tavalyi WILD FOOD győztes - a gŐZgombóc

Fotó: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

A versenyre nevezőknek nincs más dolguk, mint a lenti elérhetőségek valamelyikére elküldeni ételük saját fotóval illusztrált receptjét a kategória megjelölésével. A két kategória a klasszik és a bikefood. A klasszik receptek beérkezése után a karosi gasztro-műhely javasolja a 10 döntős alkotást, amelyeket profi séfek készítenek el a szakmai zsűri számára, akik kiválasztják Zalakaros kedvenc tésztaételét. Az ország első bikefood ételéről egy „bikefood” zsűri fog dönteni.

Mitől klasszik?

Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai tésztaételek receptjeit várják a szervezők. A klasszik kategória célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége. A recepteket idén is zalakarosi séfek gondolják újra és készítik el a zsűri számára.

Mitől bikefood?

A bikefood, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával: minőségi szénhidrátokból készül, rostokban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis: elfogyasztása nem túl körülményes, akár a „nyeregben” is fogyasztható.

Bikefood: akár a nyeregből is ehető

Fotó: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

Fontos: mindkét kategóriába nevezhetnek magánszemélyek, bisztrók és éttermek is!

Nevezés: e-mailen a marketing@zalakaros.hu – n, vagy postán: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft., 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10. Fontos, hogy csak saját ételfotókkal lehet nevezni!

Nyeremények:

Zalakaros kedvenc tésztaétele receptje díj: 100.000 Ft készpénz

Magyarország első bikefood étele receptje díj: egy különleges hangulatú, Kellys Royal Dutch holland stílusú aluvázas bringa, kosárral és három sebességes agyváltóval felszerelve.

A receptbeküldők között továbbá kisorsolnak egy 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, egy 4 csillagos zalakarosi szálloda jóvoltából.

Recept beküldési határidő: 2019. Május 31.

Eredményhirdetés: mindkét kategória győztesét a Mapei Tour de Zalakaros 0. napján szervezett díjátadón hirdetik ki, 06.21.-én.

További információk, részletek: www.zalakaros.hu/bikefood