Zalakaros keresi Magyarország első wild food ételét

Forrás: turizmus.com

 2018. február 07. 14:11

A Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. - folytatva gasztroprogramját - a Zalaerdő Zrt.-vel karöltve keresi Zalakaros kedvenc vadételét.

A versenyre benevezőknek nincs más dolguk, mint a lenti elérhetőségek valamelyikére elküldeni vadételük saját fotóval illusztrált receptjét a kiválasztott kategória megjelölésével. A két kategória a Klasszik és a Wild Food.

A receptek beérkezése után az alkotásokat egy szakmai zsűri értékeli, majd kiválasztja az ország első WILD FOOD ételét. KLASSZIK kategóriában a zsűri által kiválasztott 10 legvadabb receptet profi séfek készítik el, majd egy közönségszavazáson dől el a kategória győztese.

Go wild!

Fotó: turizmus.com

Mitől Klasszik?

Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai vadételek receptjeit várják a szervezők. A KLASSZIK kategória célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége.

Mitől WILD FOOD?

Ebben a kategóriában újszerű, fantáziadús vadétel receptek nevezhetők az ország bármely területéről. A kategória kiemelt célja, hogy a vadételeket „mobilizálja”, hozzáférhetőbbé tegye a mindennapok fogyasztói számára. Az ország első WILD FOOD-jának a strandi pavilonoktól kezdve a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell a GO WILD küldetést.

Fontos: bisztrók, éttermek is nevezhetnek WILD FOOD kategóriában

Nevezés: e-mailen a program@zalakaros.hu – n, vagy postán: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft., 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10. Fontos, hogy csak saját ételfotókkal lehet nevezni!

Nyeremények:

Zalakaros kedvenc Klasszik vad étel receptje díj: 100.000 Ft készpénz.

Az ország első WILD FOOD étel receptje díj: 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, egy 4 csillagos zalakarosi szálloda jóvoltából.

Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű ZALAKAROS GO WILD gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából.

Beküldési határidő: 2018. március 20. / Eredményhirdetés – 10 döntős recept: 2018. március 28.

További információk: https://zalakaros.hu/gowild

Kapcsolódó cikkek