Zanzibárban terjeszkedik a Marriott

Forrás: turizmus.com

 2017. május 22. 20:30

Négy év múlva luxuslakosztályokból és villákból álló resortot nyit a The Ritz-Carlton Zanzibárban – jelentette be a Marriott International május 22-én.

A nemzetközi szállodavállalat a Pennyroyal Gibraltar Ltd.-vel írt alá együttműködési megállapodást egy luxusüdülőhely felépítéséről az Afrika keleti partjainál található szigetcsoporton.  „Zanzibárban megvan a potenciál ahhoz, hogy megerősítse pozícióját és versenyre keljen más indiai-óceáni nyaraló úti célokkal, Mauritiusszal, a Seychelle-szigetekkel és a Maldív-szigetekkel" – mondta az eseményen Alex Kyriakidis, a Marriott International közel-keleti és afrikai elnök-vezérigazgatója.

A 90, saját úszómedencés, a szigetcsoport trópusi környezete és kultúrája ihlette, egyedi kialakítású luxuslakosztályból és villából – köztük víz fölött elhelyezkedő villákból – álló üdülőhely 2021-re nyílhat meg. A létesítményt 45 perc kényelmes autóúttal lehet majd megközelíteni a zanzibári nemzetközi repülőtérről, és elérhető közelségben lesz az UNESCO-világörökség részeként számon tartott Stone Town is. Az üdülőhelyen négy étterem és bár, kültéri medence, egészségklub, Beach Club, Kids Club, spa és meeting lehetőségek várják majd a vendégeket.

Az Amber Resort részeként épül meg a The Ritz-Carlton

Fotó: zanzibaramberresort.com

A szálloda az Amber Resort komplexum része lesz, amely Afrika jelenleg zajló egyik legnagyobb, 1750 hektáron elterülő vegyes célú fejlesztése az Indiai-óceán partvonalán. A komplexumban többek között helyet kap kikötő, golfpálya, villák, lakások, valamint szabadidős és szórakoztató létesítmények, köztük vízi park és lovasközpont is.

A The Ritz-Carlton márka jelenleg 12 helyen van jelen a Közel-Keleten és Afrikában, és további hét szálloda megnyitására készül.

Kapcsolódó cikkek