Zarándokház épült a Mária Út nyíregyházi szakaszán

Forrás: turizmus.com

 2015. november 24. 17:08

Elsősorban a Mária Út zarándokai, de egyéb turisták-vendégek számára is igénybe vehető lesz a Széchenyi 2020 program segítségével felépült Buczkó Atanáz Közösségi és Zarándokház, melynek átadás előtti bemutatására november 26-án kerül sor.

A projekt keretében a Kótaji Római Katolikus Egyházközség a működési területéhez tartozó Nyíregyháza-Nyírszőlősön a Mária Út M01 szakaszán a zarándokok és egyéb vendégek számára a XXI. századi zarándokok igényeit is kielégítő zarándokszállást épített, valamint a turisztikai programkínálat fejlesztésével a zarándokok számára is lehetővé kívánja tenni Nyíregyháza mint megyeszékhely szakrális, kulturális és turisztikai értékeinek megismerését és felfedezését.

A zarándokház 35 fő részére 3 db egyágyas, 1 db kétágyas és 2 db 15 ágyas szobában tud szállást biztosítani a Mária Út zarándokai, nagycsaládok, egyházi csoportok, közösségek és baráti társaságok számára 2016 januárjától. A zarándokház szolgáltatásai közé fog tartozni a vendégek számára az igény szerinti étkezés biztosítása valamint a projekt részét képező mikrobuszos szolgáltatás üzemeltetésével a vendégek számára Nyíregyháza város és vonzáskörzetének szakrális, kulturális és turisztikai értékei megismerésének az elősegítése.

A zarándokház mint Nyíregyháza turisztikai kínálatát bővítő új típusú szálláshely létrehozása és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások elindítása 113 millió Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg.