Zárt körű szállodaavató üzemszünettel

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2020. április 04. 16:07

A második életét kezdő Avar Hotel önmagában is különleges, a felújítás utáni, zárt körű avatója azonban mindenképpen bevonul a magyar szállodatörténelembe.

Április 3-án, napra pontosan 44 évvel az első megnyitása után, felavatták a 4*superior minőségben felújított Avar Hotelt.

 

Az Avar Hotelnek sikerült 3-szorosan híressé válnia

Az 1976-ban megnyitott, s a helyi ÁFÉSZ és a Cooptourist tulajdonában álló szálloda igazi különlegességnek számított, hiszen már akkor kínált „konditermet”, szaunát, éjszakai bárt, s mind a 94 szobájához fürdőszobát. Jártak is oda szép számmal a 70-es, 80-as évek celebjei…

Most, 2020-ban már azzal történelmet írtak, hogy tartottak egy zárt körű házavatót, majd gyorsan visszaálltak a soft openinget is megszakító üzemszünetre.
De az Avar Hotelnek minden esélye megvan arra, hogy ismét a szolgáltatásaival váljon az ország egyik legismertebb 4*superior szállodájává.

A rendhagyó szállodaavatót – amelyen a tulajdonos és a szállodaigazgató „csak” Gyöngyös város országgyűlési képviselőjét és polgármesterét köszönthette – képriportnyi képpel mutatjuk be olvasóinknak.

Balról jobbra: Nehéz Tamás (szállodaigazgató), Heisz György (Gyöngyös polgármestere), Darvas Zoltán (tulajdonos) és Horváth László (Gyöngyös országgyűlési képviselője) sem így képzelte az ünnepélyes megnyitót...

Fotó: Avar Hotel

A 2010-ben bezárt házat felújító új tulajdonos, Darvas Zoltán a gárdonyi Vital Hotel Nautis és a siófoki Hotel Panoráma után immáron a harmadik szállodát tudhatja magáénak. Nem is akármilyet.

Lesz még vendégektől hangos ez a lobby...

Fotó: Avar Hotel

Az Avar 98 lakóegységet kínál, 5 szobatípusban, de valamennyiben okostévé, légkondicionáló, kávé- és teafőző, minibár, szobaszéf és erkély szolgálja a kényelmet.

A tapéták és szőnyegek mind egyedi tervezésűek, harmonizálnak a négy  évszakos Mátra színvilágával

Fotó: Avar Hotel

A 72 superior szoba 22 négyzetméteres, zuhanyzós fürdőszobával, s harmadik személynek is pótágyazható.

A fürdőszobákban is az erdő színei köszönnek vissza

Fotó: Avar Hotel


A 8 delux szoba 26 négyzetméteres, ezekben a kétszemélyes főágy mellett egy kihúzható kanapéágy is rendelkezésre áll

Fotó: Avar Hotel

A 18 lakosztályt három kategóriába sorolták:

  • a szám szerint 8, egyenként 29 négyzetméteres, két légterű junior lakosztályban zuhanyzó található a fürdőszobában;
  • az ugyancsak 8, egyenként 33 négyzetméteres prémium lakosztály már káddal felszerelt fürdőszobát kapott, s ezekhez már nagyobb terasz is tartozik, és persze az 5. emeletről megcsodálható panoráma;
  • az ugyancsak az 5., a legfelső szinten található 2 VIP-lakosztály 40 négyzetméteres, a fürdőszobában hidromasszázs-fürdőkáddal, valamint élményzuhannyal.

 

A VIP-lakosztályokhoz üvegfalú, mátrai panorámát nyújtó, kétszemélyes szauna is dukál

Fotó: Avar Hotel

Az 1000 négyzetméter összterületű wellnessrészleg két szinten helyezkedik el.

A szaunavilágban finn és infraszauna, gőzkabin, szanárium, napfényszoba, tepidárium és jégkút várja a vendégeket

Fotó: Avar Hotel

A szaunavilág mellett kínálnak sószobát, vízsugaras masszázságyat, gyermekmedencét, sodrófolyosót és jacuzzit is. A lusta élvezkedéshez ott van a kül- és beltéri élménymedence is. Aki nem akar a környéken kirándulni, azt várja a fitneszterem és a kültéri fitneszpark.

Az Avar felújításakor kiemelten gondoltak a konferenciákra, céges- és privát rendezvényekre.

Két szinten, egymás felett, két egyforma méretű, egyenként 260 négyzetméteres, természetes fénnyel is élővé tehető, több részre szekcionálható konferenciatermet kínálnak.

A két konferenciateremben színházi elrendezéssel akár 300-300 személyt is le tudnak ültetni, körasztalos elrendezéssel pedig 180-180 személyes gálavacsora is rendezhető

Fotó: Avar Hotel

A felső (!) terem különlegessége, hogy a szálloda domboldalra felfutó parkja felől személygépkocsival is be lehet hajtani, így autóbemutatóknak is helyszíne lehet.

A két nagy terem mellett több kisebb tárgyalót, valamint az 5. emeleten egy panorámás VIP-tárgyalót is fel tudnak ajánlani.

Kuriózumnak ígérkezik a 22 személyes, speciálisan hangszigetelt, állítható bőrfotelekkel felszerelt, exkluzív előadó-prezentáló terem.

A földszinten látványkandallóval, de nagyon is valódi koktélokkal és kávékülönlegességekkel várja a vendégeket a kávézó és drinkbár.

Már csak a vendégek hiányoznak...

Fotó: Avar Hotel

Az étteremben 170 vendéget, a hozzá tartozó teraszon pedig további 40-et tudnak egyszerre leültetni.

Azzal talán most nem hozakodnánk elő, hogy mind a hagyományos magyar ízekkel, mind a nemzetközi konyha remekeivel készülnek, s várják az a la carte, valamint a büféasztal kedvelőit is...

Az étteremben és a hozzá tartozó teraszon összesen 210 vendég foglalhat helyet

Fotó: Avar Hotel

Céges esték kedvelt helyszíne lesz az egyedi fény és hangtechnikával felszerelt 2 pályás bowling – bárral és borozóval.

A DJ-pult csak a DJ-re vár, s lesz hely táncolni is...

Fotó: Avar Hotel

A játszószoba, illetve a tematikus gyermekanimáció a visszafogottabb, családi hétvégéken lehet majd igazán népszerű.

Addig is, amíg megjönnek a gyerekek, a gyöngyösi mentőknek ajánlotta fel a házavató tortát Darvas Zoltán tulajdonos; tőle jobbra Nehéz Tamás szállodaigazgató

Fotó: Avar Hotel

 

A szálloda előtti parkoló jó ideig üresen áll még.
Az erkélyekről sem integet senki.

A megnyitó résztvevőinek távozása után, az üzemszünet alatt, jószerivel a bejáratot sem használják majd a házat belülről csinosító munkatársak.

A közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó település a ház 2010. évi bezárása óta (a szállodaépület 2016-ban került mai tulajdonosához) várt az újranyitásra. Persze, a helyiek sem így képzelték ezt a napot.

De reménykedhetnek, hogy néhány hónap múlva sok telt házas napot tudhat majd magáénak az Avar Hotel, a Gyöngyöstől alig 6 km távolságra fekvő Mátrafüred új életre kelt ékköve.

 

Nehéz Tamás igazgató

A 33 éves szakember először a Kodolányin, szállodamanagement szakon szerzett főiskolai végzettséget, később a BGE-n turizmus management egyetemi diplomát.
Pályafutását front office területen kezdte Debrecenben és Hajdúszoboszlón.
Budapesten az F&B ranglétrát járta végig, 2009-2011 között a Corvinus Kempinski Hotelben, 2011-2013 között pedig az InterContinental Hotelben. Majd a siófoki Hotel Azúrban tett rövid, restaurant manageri kitérő után, 2015-től 2018-ig a Hotel President éttermi igazgatói posztját töltötte be.
Rövid ideig dolgozott még a Gundel Bankett kötelékében, ezt követően a Karmelita Kolostorban, miniszterelnökségi rendezvényeken.
2019 februárjától az Avar Hotel igazgatója.