Zászlót bontott a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet

Forrás: MTI

 2015. július 26. 16:18

A Duna TV Hazajáró című honismereti és turisztikai műsora rajongóinak kezdeményezésére, a műsorkészítők aktív részvételével megalakult a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet.

Tagjai zászlóbontó összejövetelt tartottak vasárnap délelőtt Csobánkán, a Prohászka Ottokár Élet Házának udvarán tartott rendezvényen.

Moys Zoltán, a turisztikai magazinműsor rendezője a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet létrejöttének előzményeit ecsetelve úgy fogalmazott: a nézők jelezték, hogy nemcsak virtuálisan, hanem a valóságban is szeretnék bejárni a Kárpát-medence legszebb tájait, ennek megszervezése, összehangolása pedig egy ernyőszervezet létrehozásával a legkézenfekvőbb.

A műsor készítői és szereplői, közöttük Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor a turisztikai magazin további céljairól is szót ejtettek. Mint az elhangzott, a Duna TV-n 4 éve futó műsorból eddig 127 rész ment adásba, de összesen 260 részt terveznek. A hazajaroegylet.hu honlap már elérhető, pár hónapon belül valamennyi bebarangolásra érdemes tájegység adatlapját, valamint az ajánlott szállásokról szóló és egyéb fontos információkat is feltöltik rá.

A Semsey Andor Mecénás Kör Székelyvéckén egy kisebb házat ajánlott fel hazajáró pontként. Efféle pontból többet is létrehoznának, de jelvényszerző mozgalmat és más, a csatlakozást ösztönző akciót is tervbe vettek.