Zenei kalandozás az ibis-szel

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 06. 11:07

A cseh Lucie és Kacka, valamint a magyar Kende nyerte az ibis "Get to Sziget" elnevezésű megmérettetését, tehát ők indulhattak el augusztus 1-én közösen Gdańskból kéthetes zenei körútjukra.

Útjuk során 7 napig turnéznak, majd újabb egy hetet a Sziget fesztiválon töltenek, ahol számos meglepetés várja őket. A 10 országban lezajló nemzetközi szavazás során kiválasztott győzteseket Mattia és Elie, a BEMY együttes tagjai kísérik el útjukon. Mielőtt a nyertesek fellépnének Ed Sheeran varsói koncertje előtt, a Sziget Fesztivál 2018 egyik színpadján - az Európa Stage Presented by ibis zenei színpadján adnak elő egy kifejezetten erre az alkalomra komponált dalt. A "Get to Sziget" turnéjuk augusztus 1-jén indult el az ibis Gdańsk Stare Miasto szállodában egy akusztikus fellépéssel.

Az ibis szállodacsalád "Get to Sziget" versenyén önálló előadók vagy maximum három tagú zenekarok indulhattak 10 Kelet-Európai országból: Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Romániából, Bulgáriából, Macedóniából, Magyarországról, Litvániából valamint Lettországból. A résztvevőknek legfontosabb feladatként egy rövidfilmmel kellett meggyőznie a szavazókat arról, hogy éppen ők érdemlik leginkább meg azt, hogy nyári turnéra vigye őket az ibis hotelcsalád. A szavazók és a zsűri a cseh Lucie és Kacka, valamint a magyar Kende videóit találták a legjobbaknak - ezért pakolhatják éppen ők a bőröndjeiket hogy részt vegyenek a felejthetetlen kalandban.

Két hétnyi kaland vár a fiatal zenészekre

Fotó: ibis

A nyertesek – vagyis a Lucie és a Kacka, valamint a Kende - kéthétnyi kalandra számíthatnak, hiszen a turnén egy dedikált dalt fognak komponálni a lengyel BEMY együttes tagjaival, amelynek bemutatójára a Sziget Fesztiválon, az Europe Stage Presented by ibis színpadon kerül majd sor. A dalhoz videoklip is készül a turnén átélt kalandokból.

A zenerajongó ibis hotelcsalád - saját színpaddal - évről évre, így idén is jelen lesz a Sziget Fesztiválon. Ebben az évben a "Get to Sziget" kampány keretein belül osztja meg ezt a kulturális  élményt és mindenkit szeretettel vár erre a közös kalandra. (x)