Zöld partnerpartin mutatta be az IntercityHotel a fenntartható rendezvényszervezést

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 17. 09:18

A fenntartható események új korszakot teremtenek a rendezvényszervezés világában, nem véletlen, hogy a budapesti IntercityHotel ennek szellemében szervezett partit üzleti partnereinek.

A 2021 májusában megnyílt IntercityHotel Budapest anyavállalatának, a német Deutsche Hospitality szállodaláncnak kiemelt célja, hogy 2030-ra klímasemlegessé tegye az üzemeltetést. Az IntercityHotel Budapest szeptember 15-én egy green partner party keretében köszönte meg ügyfeleinek, hogy hozzájárultak az első évük sikerességéhez.

Polgár Tibor igazgató köszönti a vendégeket

Fotó: IntercityHotel Budapest

Polgár Tibor igazgató megköszönte a partnerek bizalmát, s a sikeres együttműködést az elmúlt nehéz időszakban. Elmondta, hogy a klímasemlegesség 2021-től kiemelt szempont a Deutsche Hospitality szállodáiban, így a zöld megoldások az épülettervezéstől az üzemeltetésen át a karbantartásig fontos szerepet kapnak.

A meghívottak részesei lehettek a szálloda fenntartható rendezvényének, környezetbarát aktivitásainak, amit a jövőben ők is megvalósíthatnak a megrendelőik számára.

Üdvözlő italok a zöld falon – önkiszolgálással

Fotó: IntercityHotel Budapest

Az este során a partnerek ökológiai lábnyomot számolhattak vagy éppen turmixot készíthettek bringát tekerve. De nagy sikere volt a karikatúrát készítő palacsintasütésnek, valamint az agyhullámok által vezérelt „Brain Challenge / Slot Care race” játéknak, csakúgy, mint az Air Grafittinek, ahol infravörös fénnyel lehetett festeni.

Turmixkészítés bringatekeréssel

Fotó: IntercityHotel Budapest

A vacsora kínálatának összeállításakor Bodócs László séf és csapata nagy hangsúlyt fektetett a helyi és régiós alapanyagok használatára és a brand által előírt, minimum 30 százalékos vegetáriánus és vegán ételkínálatra. A „zöld” pisztránghoz, a sóban sült gyökérzöldségekhez, a vegán rétesekhez, no meg azért a csontozott kakaspörkölthöz és a szürkemarha-gulyáshoz a villányi Weimert és a tokaji Espák pincészet nedűit kóstolhatták a vendégek.

Izgalmas kihívás: agyhullámok által vezérelt verseny

Fotó: IntercityHotel Budapest

A szállodalánc Green Meeting & Event koncepciójának célja, hogy a náluk rendezett találkozók vagy rendezvények ökológiai hatásait minimalizáljuk minden szakaszban, a tervezéstől a megvalósításon át a vendégek távozásáig – mondta Apaczeller Krisztina, a szálloda értékesítési vezetője. Ehhez a szálloda újrahasznosított és fenntarthatóbb anyagokból készült konferenciafelszerelést biztosít, valamint előnyben részesíti a regionális és szezonális élelmiszereket. Nem használnak műanyag palackokat, saját szűrt vizet adnak a rendezvényeken, továbbá csak fair trade kávét, teát és szezonális, valamint lokálisan beszerzett snackeket kínálnak a vendégeknek. Így az öt, összesen 200 fő befogadására alkalmas konferenciateremben megtartott rendezvények ténylegesen hozzájárulnak a vendégek karbonlábnyomának csökkentéséhez, amelyről a megrendelő ügyfél kérésére egy partnercég által kibocsátott tanúsítvány is kérhető.

A szálloda csapata

Fotó: IntercityHotel Budapest