Zsályaliget Hotel és élménypark Pogányban

Forrás: MTI

 2016. június 11. 19:04

Természetközeli élményparkot és négycsillagos szállodát adtak át pénteken a Pécshez közeli Pogányban. A zöldmezős beruházást több mint 800 millió forintos forrásból valósították meg.

A baranyai településen húsz embert foglalkoztató Zsályaliget Hotel és élménypark hétszáz négyzetméter alapterületű, nyolcszobás, teljes egészében akadálymentesített szálloda, mintegy negyven fő befogadására alkalmas konferenciateremmel és wellness-részleggel  várja a vendégeket – mondta el Zsuffa Ákos tulajdonos.

 

A szállodához tartozó összesen 23 hektár területű élményparkban mintegy hét hektáron több mint 30 – elsősorban gyermekeknek szóló – attrakciót alakítottak ki. Ezek között van ügyességi quad pálya, a környék nevezetességeit és élővilágát ismertető interaktív tanösvény, trambulinpark, gumi játszótér, háziállatok sokaságát bemutató agrárfarm, illetve nomád állatkert, valamint nádlabirintus. Az élményparkhoz egy 300 négyzetméteres, okosház funkcióval is rendelkező fogadóépület tartozik, ahol – az egész parkhoz hasonlóan – szelektíven gyűjtik a hulladékot, a napkollektorok a környezettudatosság fontosságára hívják fel a figyelmet.

 

A 800 millió forintos beruházás mintegy 500 milliós európai uniós támogatással valósult meg. Az átadón Zsuffa Ákos azt mondta, a jövőben szálláshely-bővítést, étteremnyitást, szabadtéri színpad kialakítását, valamint a sportolási lehetőségek bővítését tervezik.