Zwack: Múzeumok Éjszakája és új termék a vizes Vb-re

Forrás: turizmus.com

 2017. június 16. 12:09

A Zwack Múzeum és Látogatóközpont, csakúgy, mint a korábbi évek során, idén is csatlakozott hazánk egyik legnépszerűbb kulturális-szórakoztató kezdeményezéséhez, a Múzeumok Éjszakájához.

Ezúttal azonban még az eddigieknél is színesebb programmal várja az érdeklődőket. A múzeum állandó – az Unicum és a Zwack család történetéről szóló kiállítása mellett olyan izgalmas fellépők gondoskodnak majd az egész estés szórakozásról, mint a Grund Színház társulata, Odett és a Belau zenekar.Szintén újdonság a cég háza tájáról, hogy idén is limitált szériájú palackot adott ki, ezúttal a vizes világbajnoksággal kapcsolatosan, amit június 14-én Zwack Sándor, a cég igazgatóságának elnöke mutatott be a sajtó képviselőinek.

A Zwack 2010-től kezdve minden tavasszal megjelenik egy olyan palackszériával, amelynek üzenete, aktualitása van. Megemlékeztek a cég 225. évfordulójáról, Puskás Öcsiről, idén pedig Sors Tamás többszörös paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó kitartásának állítottak emléket a róla készült filmmel. Tamás a példa arra, hogy pozitív hozzáállással, elszántsággal és kemény munkával mennyi mindent el lehet érni.

Ebben az évben (a víz témájához kapcsolódva) az Unicum palackjára a mára már ikonikussá vált Vizesember képe került. A több mint 100 éves plakátfigurát Pachl Viktornak tulajdonítják, aki egy 1905-1909 között zajló országos pályázat nyerteseként kapta a megbízást a kép tervezésére. A 20. század elején Budapest utcái ezzel a plakáttal voltak tele, az arc pedig azóta egybeforrt az Unicum márkával.

A sajtótájékoztató központi eseménye annak a 90 másodperces filmnek a debütálása volt, ami nemcsak a vizes sportokhoz, hanem az Unicum egyik legfontosabb üzenetéhez, a „Csak pozitívan!” jelmondathoz is kapcsolódik. Ebben Sors Tamás karrierjének csúcspontjait és nehézségeit mutatja be Kocsis Ágnes Balázs Béla-díjas filmrendező. A Nagoo reklámügynökség által készített film online felületeken látható június 14-től. A Zwack család akkor lenne elégedett, ha ezt is legalább 1.5 millióan néznék meg, mint legutóbbi imázsfilmüket.