A Telekomtól érkezik az MTÜ új vezérigazgató-helyettese

Forrás: turizmus.com

 2017. március 03. 13:40

Bánhegyi Zsófiát nevezték ki a Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettesének. A Magyar Telekom korábbi csoport kommunikációs igazgatója április 3-án érkezik a szervezethez.

Az új vezérigazgató-helyettes kiemelt feladata, hogy a magyar turizmus megújításával kapcsolatos célkitűzéseket marketing- és kommunikációs eszközökkel aktívan támogassa, egyben hozzájáruljon ahhoz, hogy megerősödjön hazánk turisztikai országmárkája, illetve tovább épüljenek legfontosabb turisztikai brandjeink.  A Magyar Turisztikai Ügynökség egyik fő célja, hogy a turisztikai ágazat teljesítményét innovatív fejlesztések segítségével növelje tovább – írja a szervezet közleményében.

Bánhegyi Zsófia

Az új vezetőnek fontos szerepe lesz abban is, hogy a legújabb digitális marketingeszközök alkalmazásával népszerűsítse a magyar turizmust külföldön és belföldön.

Bánhegyi Zsófia pályafutását a Nestlé Magyarországnál kezdte, majd a KLM Royal Dutch Airlines légitársaság közép-európai termékmenedzsereként, később Kelet-Közép-Európa 12 országáért felelős loyalty menedzsereként dolgozott. 2005-től 2010-ig a Heti Válasz Kiadó lapigazgató-helyettesi pozíciójában a kiadóvállalat terjesztési, kereskedelmi és online fejlesztési tevékenységéért felelt.

2010 júniusától a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs vezetője volt a miniszteri kabinet tagjaként.  Ezt követően az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszterek kabinetjének tagjaként irányította a kapcsolódó hazai és nemzetközi kommunikációs tevékenységet.

Bánhegyi Zsófia 2012. augusztus 6-ától a Magyar Telekom 100 százalékos leányvállalatánál, a T-Systems Magyarország Zrt.-nél marketing- és kommunikációs igazgatói pozícióban dolgozott, 2014-től a cég menedzsmentjének tagjaként.  2015 októberében a Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgatója lett.

Tagja az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnökségének, a multitagozat vezetője. A Magyar Reklámszövetség elnökségének tagja.

Kapcsolódó cikkek