Adventi SKAL-webinárium a vendéglátásról

Forrás: turizmus.com

 2020. december 21. 09:08

A napokban tartotta meg idei utolsó, ezúttal online szakmai eseményét a SKAL International Hungary. A prezentáció témája a magyar vendéglátás helyzete és kilátásai, az előadók a hazai gasztronómia jeles képviselői voltak.

Az első prezentációt Pintér Katalin (Gerbeaud Ház, Onyx és Emil éttermek, Chaine des Rotisseurs) tartotta, majd a SKÅL két elismert vendéglátós tagja, Kovács László (La Fiesta Party Service, Magyar Vendéglátók Ipartestülete), és Darázs György (Lázár Lovaspark, Turisztikai Egyesület Gödöllő) következett.

A közel másfél órás webinárt az ország több pontjáról kísérték figyelemmel a világ 100 országában jelen lévő nemzetközi szakmai networking szervezet közel magyar tagjai – tájékoztatott a szervezet.

A webinárium előadói, Darázs György, Pintér Katalin és Kovács László Jávorkai Péter Skal-elnök, moderátor társaságában

Fotó: Skal

A prezentációkban az előadók arról adtak egy utolsó idei pillanatképet, hogy milyen a turizmussal békeidőben szervesen együtt létező vendéglátás helyzete 2020 végén, milyen stratégiával és eszközökkel próbálnak meg- és túlélni a vendéglátósok az utazásra és üzletekre vonatkozó korlátozások idején – főként turisták híján –, valamint milyen terveik, megoldásaik vannak a jövőre nézve.

Személyes példáik és motivációjuk elbeszélése mellett mindannyian egyetértettek abban, hogy a mostani nehéz helyzetben is aktívnak és proaktívnak kell maradni, sokszor teljesen új, korábban elképzelhetetlennek ítélt megoldásokhoz is lehet és kell folyamodni, vagy régebben tervezett fejlesztéseket előrehozni.

Az előadók a saját vállalkozásuk példáján keresztül mutatták be, hogyan maradnak talpon és élik túl a kritikus, bevételt alig hozó helyzetet, illetve milyen online fejlesztésekkel, és egyéb, a személyes kiszolgálást jelenleg ellehetetlenítő helyzetben alkalmazható megoldásokkal próbálnak előremenekülni.

A meghívott szakemberek előadásaik után interaktív módon – Jávorkai Péter SKÅL-elnök moderálásával – a tagok kérdéseire válaszoltak.

A SKÅL Hungary elnöke a prezentáció zárszavában – karácsonyi és újévi jókívánságaival mellett – elmondta, hogy az elnökséggel a vírushelyzet fennállásának végéig még több hasonló online találkozót terveznek tagjaiknak és a szakmának a turizmus és vendéglátás különböző ágaiban jeleskedő szakemberek meghívásával.

Jávorkai Péter azt is hangsúlyozta, hogy a SKÅL jelenlegi és a turizmus-vendéglátásból érkező új tagjainak 2021-ben általánosan 50%-os tagdíjkedvezményt biztosít,

ezzel is elősegítve a szakma kihívásokkal teli helyzetében a még szorosabb és hatékonyabb kapcsolattartást.