Angela Saliba a budapesti Marriott szállodák új vezérigazgatója

Forrás: turizmus.com

 2024. május 07. 13:45

A máltai származású Angela Salibát nevezték ki a Budapest Marriott Hotel és a Millennium Court, Marriott Executive Apartments új vezérigazgatójává. Elődje, Arne Klehn csaknem hat évet töltött a budapesti szállodák élén.

Angela Saliba több mint 30 év alatt számos vezetői pozíciót töltött be különböző szállodamárkáknál – üdülő- és belvárosi szállodákban egyaránt.

Máltán kezdte meg pályafutását, housekeeping részlegen dolgozott, mielőtt 1997-ben részt vett a Westin Dragonara Resort megnyitásának előkészületeiben. A Westinben töltött ideje alatt kulcsfontosságú szerepeket töltött be, többek között executive housekeeper és a Six Sigma igazgatója volt, miközben a Máltai Turisztikai Hatóság igazgatósági tagjaként is tevékenykedett.

Angela Saliba, a Budapest Marriott Hotel és a Millennium Court, Marriott Executive Apartments új vezérigazgatója

Fotó: Marriott

2007 júniusában átvette a Le Meridien St. Julians Hotel & Spa vezetését, ahol kulcsszerepet játszott abban, hogy a szálloda Málta egyik első számú spaszállodájává vált. Eredményei nyomán 2011-ben kinevezték a görögországi Costa Navarino elismert luxusüdülőhelyének szállodaigazgatójává, ahol a The Westin Costa Navarino és a The Romanos, a Luxury Collection Resort szállodákat menedzselte.

2013 októberében a lengyelországi Sheraton Krakow szálloda vezetésével bízták meg, ami kiemelkedő vezetői képességeinek köszönhetően hamarosan piacvezető lett. Vezetése alatt a szálloda befejezte vendégszobáinak felújítását, és 2016-ban Sheraton Grand minősítést kapott, ezzel Lengyelországban elsőként nyerte el ezt a minősítést.

2017-ben a Marriott International ez év európai szállodaigazgatója (GM of the Year for Europe, Core Brands elismerésben részesítette.

2019-től az ikonikus Sheraton Grand Warsaw irányításáért volt felelős, mellette pedig aktívan részt vett a Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Baltikum Marriott Üzleti Tanácsának vezetésében is, amely 29 managed és franchise szállodát foglal magában. Ebben a szerepkörben aktívan támogatta a Marriott cégkultúrát, a fenntarthatóságot és a fiatalok tehetséggondozását – írták a lapunkhoz eljuttatott bemutatásban.