Az Accor vezetése január 1-jétől két divízióra oszlik

Forrás: turizmus.com

 2023. január 09. 12:54

Az Accor első negyedévében fokozatosan, a helyi jogszabályoknak megfelelően alakítja ki új szervezeti struktúráját, különös tekintettel a munkavállalók képviselőivel való konzultációs kötelezettségekre.

Az Accor még 2022 júliusában jelentette be, hogy átstrukturálja szervezeti berendezkedését. A csoport az új struktúra révén fel tudja gyorsítani a növekedését és jobban tud reagálni a piaci igények változására. Az új struktúra a partnerek számára is egyértelmű, és biztosítja az elvárt teljesítményt - közölte a vállalat.

A csoport elnök-vezérigazgatója, Sébastien Bazin és a csoport vezérigazgató-helyettese, Jean-Jacques Morin vezetésével január 1-jétől az Accor működése két különálló egységre oszlik: a prémium, középkategóriás és economy, illetve a luxus és életmód divízióra.Ezeket egy csoportigazgatóság és egy globális közös platform támogatja szakértelemmel és szolgáltatásokkal – beleértve a digitális területet, a technológiát és a beszerzést.

accor_123rf

Január 1-jétől az Accor működése két különálló egységre oszlik: a prémium, középkategóriás és economy, illetve a luxus és életmód divízióra

Fotó: 123rf.com

A Premium, Midscale & Economy divízió négy régióba szervezve egyesíti a csoport prémium, középkategóriás és economy szegmensének márkáit. Végrehajtó bizottságát vezérigazgatóként Jean-Jacques Morin vezeti.

A Luxury & Lifestyle divízió négy márkakollekció – a Raffles & Orient Express, a Fairmont, a Sofitel MGallery & Emblems és az Ennismore – köré szerveződik. A divíziót Sébastien Bazin vezérigazgató vezeti, egy végrehajtó bizottság segítségével.

Az Accor új szervezeti felépítésének maximális kihasználása érdekében létrehozták a szintén Sébastien Bazin által elnökölt csoportigazgatóságot is,  amely a stratégiai prioritások és a teljesítmény növelése tekintetében biztosítja a két divízió közötti összhangot.

A két, egyértelműen meghatározott szakértelemmel, törekvésekkel és célokkal rendelkező operatív divízió létrehozása lehetővé teszi az Accor számára, hogy kihasználja változatos márkákból álló portfólióját, a piacok nagy részén betöltött vezető szerepét és páratlan fejlődési lendületét.