Az év TOP 50 szakembere a turizmusban – Seszták Miklós

Forrás: turizmus.com

 2017. február 10. 13:47

Negyedszer vállalkozunk arra, hogy bemutassuk azt az 50 személyt, akik az elmúlt évben a legnagyobb befolyást gyakorolták a magyar turizmusra. A 2016-os listára, amelyen 19-en szerepelnek negyedszer, 9 új név is felkerült, sorozatunkat az ő bemutatásukkal kezdjük.
Tavaly májustól, a turizmus állami irányításának átszervezésétől kezdve, Seszták Miklós felel a turisztikai ágazat felügyeletéért és irányításáért.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség, Seszták Miklós által kinevezett vezérigazgatója, rendszeres tájékoztatást nyújt a miniszternek a szervezet működéséről, céljairól, terveiről. A turizmus stratégiai ágazatként eddig is, évről évre egyre jobban teljesített, de a Magyar Turisztikai Ügynökség létrehozásával történelmi lehetőség nyílt meg, amire a turisztikai szakma szereplői a rendszerváltás óta várnak – tájékoztatta kiadónkat a miniszter sajtófőnöke.

A teljes arculat- és struktúraváltással, valamint a piaci alapú gondolkodással merőben új alapokra helyezték az ágazatot. Egy szervezetben koncentrálódik a nemzetközi sportesemények és különböző rendezvények szervezése, lebonyolítása, az uniós és hazai fejlesztési források tervezése, illetve felhasználása – tehát lényegében minden, ami valamilyen formában kapcsolódik a turizmushoz.

Seszták Miklós

Az új szervezet egyik legfontosabb feladata az egységes, új Magyarország brand, arculat megalkotása, amely itthon és külföldön is képviseli majd országunkat és közvetíti a számunkra fontos üzeneteket.

A nemzeti értékekben gyökerező imázst, a hagyományokat egy modern, minden korosztály számára vonzó országképpel szeretnék ötvözni. Az ügynökség létrehozásával a kormány egy hatékony, piacbarát irány mellett kötelezte el magát. Ennek egyik fontos lépéseként 2016 végén benyújtotta a turizmusfejlesztési törvényt, amelyet az Országgyűlés el is fogadott. A jogszabály teljesen új alapokra helyezi a turisztikailag fontos, kiemelt területeket és ezzel együtt a fejlesztéseket is – régiók helyett térségi desztinációkban gondolkodva.

 

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Seszták Miklósról további információkhoz juthat az Arcok rovatunkban.