Az év turisztikai szakemberei – díjátadó az Utazás kiállítás fogadásán

Forrás: turizmus.com

 2020. február 27. 21:49

Első alkalommal rendezte meg a Turizmus Kft. a szakmai szövetségek díjátadóját az Utazás kiállítás hivatalos fogadása keretében. Csütörtök este 15 szakember vehette át 2019-es teljesítményének elismerését a Budapest Marriott Hotelben.

"A Turizmus Kft. a turisztikai szakma elkötelezett partnereként hosszú évek óta vállalja, hogy nemcsak platformot teremt, hanem meg is szervezi a szakmai szövetségek legjobb szakembereit köszöntő díjátadó rendezvényt. Ez egy szép hagyomány, melynek továbbvitelét kiemelten fontosnak tartjuk" – mondta Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője a Budapest Marriott Hotel View különtermében tartott díjátadón.

Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője köszönti a vendégeket

Fotó: turizmus.com/Grósz Balázs

Hozzátette: idén első ízben az Utazás kiállítás hivatalos fogadásán van lehetőség a díjak átadására, a hazai turisztikai szakma első számú seregszemléje, egyben a turisztika szezon hivatalos megnyitója méltó keret ad ennek a rangos eseménynek.

A Turizmus Kft. fontos küldetésének tartja, hogy a díjazottak híre a teljes szakmához, sőt az ágazaton túlra is eljusson, ennek érdekében az összes kommunikációs csatornáját mozgósítja, hogy mindenki megismerhesse azokat a szakembereket, akik munkájukkal és elhivatottságukkal nagy mértékben hozzájárultak az egész turisztikai szakma sikeréhez – hangsúlyozta.

Csoportkép a díjazott szakemberekről

Fotó: turizmus.com/Grósz Balázs

A díjakat a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke, Princzinger Péter és a díjalapító szakmai szövetség elnökei, illetve vezető képviselői adták át.

 

A díjazottak


Az Év Autóbuszos Személyszállítója 2019

Stiller Gábor, a FIVE STARS Bt.  ügyvezető igazgatója

Vállalkozásának három évtizeddel ezelőtti alapításakor az ötcsillagos szolgáltatások iránti elkötelezettséget jelölte meg üzleti filozófiájának. Mostani elismerésének – csakúgy, mint a néhány évvel ezelőtti díjazásának – alapja, a vállalkozás folyamatos fejlődése mellett, a turisztikai szolgáltatások terén nyújtott, magas színvonalú tevékenysége és széles körű referenciája. (Díjátadó: Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary / Dittel Gábor, ügyvezető)

 

Az Év Idegenvezetője 2019 (megosztva)

Nezepa Sándor, idegenvezető

Több mint negyven éve vezet csoportokat és egyéni vendégeket olasz, orosz, angol, lengyel és perzsa nyelven. Nem csak Magyarországon, hanem több európai országban is dolgozott tanárként, tolmácsként, s természetesen idegenvezetőként. 2014-ben nyugdíjba vonult, de csak formailag, s ma is aktív családi vállalkozása keretében. (Díjátadó: Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége / Caesar Éva, elnök)

 

Az Év Idegenvezetője 2019 (megosztva)

Üvegesné Weigl Tünde, idegenvezető

Elsősorban spanyol és japán nyelven dolgozik, főleg beutazó csoportokat kísér, kiutat csak elvétve vállal. Számára a legfontosabb, hogy a vendégeknek kedvük legyen visszatérni Magyarországra. Oszlopos tagja a MISZ-nek, s igyekszik az idegenvezetők érdekeit minél több fórumon képviselni. (Díjátadó: Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége / Caesar Éva, elnök)

 

Az Év Kempingese 2019

Madács Erika, a Zala Kempingek Kft. és a Park Kemping és Üdülőfalu kempingvezetője

2010 óta dolgozik a vonyarcvashegyi Park Kemping és Üdülőfaluban, amely vezetése alatt megtöbbszörözte a visszajáró vendégek számát. Tevékenyen részt vesz a Magyar Kempingszövetség munkájában. Hitvallása, hogy a kempingezés valójában egy életérzés, amit mindenkinek ki kell próbálnia, át kell élnie. (Díjátadó: Magyar Kemping Szövetség / Tóth Béla, elnökségi tag)

 

Az Év Fesztiválszervezője 2019

Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar Napok főszervezője

Ismert és elismert régész, történész, s emellett aktív közéleti szereplő. Nélküle elképzelhetetlen lenne több, jeles esemény, így a Kolozsvári Magyar Napok és a Téli Fesztivál, Gyalun pedig a Várkert Fesztivál. 2019-ben egyik létrehozója volt az Erdélyi Magyar Fesztiválszövetségnek. (Díjátadó: Magyar Fesztivál Szövetség / Márta István, elnök)

 

Az Év Repülőjegy Értékesítője 2019

Éliás Andrea Petra, az IBUSZ repülőjegy-értékesítője

Szakmai tudása, elkötelezettsége és megbízhatósága mellett a fáradhatatlansága emeli ki a sok profi szakember közül. Több tízéves rutinja mellett kiválóan alkalmazza és kezeli a legújabb technikai, technológiai változásokat, újdonságokat. Napi munkája mellett fontos számára a tágabb értelemben vett „jegyeladói közösség” támogatása, patronálása. (Díjátadó: IATA Repülőjegy Értékesítő Irodák Magyarországi Egyesülete / Kárpáti Zsuzsanna, elnök)

 

Az Év Utazási Irodása 2019

dr. Bognárné Kovács Zsuzsa,  AB Agro Utazási Iroda tulajdonos- ügyvezetője

1995-ben egyik alapítója volt a szakmai utaztatásra szánt AB Agro Utazási Irodának, amely tíz évre rá nyitott a nagyközönség felé is. Ma már nemcsak közeli desztinációkba, hanem gyakorlatilag a világ minden tájára szerveznek utakat. A munkaerőhiány gyakorlatilag nem érinti az irodát, mert igazi csapatként valósítják meg az utasok álmait. Viszonteladó partnereikkel korrekt, kiszámítható üzleti kapcsolatot alakítottak ki. (Díjátadó: Magyar Utazási Irodák Szövetsége / Molnár Judit, elnök)

 

Az Év Turisztikai Tanácsadója 2019

Antalóczy Györgyné, a Triant Kft. ügyvezető tulajdonosa

Különböző állami intézményeknél töltött be vezető funkciót, majd 1993-ban elindította saját vállalkozását. Ismert és elismert közgazdász, aki az üzleti szférában, felsőoktatási intézményekben és turisztikai szakmai szervezeteknél is igen keresett előadó. Szakszerű és lényegre törő összefoglalóival érthetővé tudja tenni a jogszabályok dzsungelét. Született tanácsadó. (Díjátadó: Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége / Fekete Mátyás, elnök)

 

Az Év Munkaadója 2019

Toldi Gabriella, a Jet Travel ügyvezető igazgatója

Komoly munkaerő vonzó hatása van annak a munkáltatói filozófiának, amelyet, tulajdonos ügyvezetőként alakított ki a JET Travelnél. Az eredmények magukért beszélnek: nincs fluktuáció; a teljes állományra kiterjed a homeoffice-rendszer, család- és kutyabarát a munkahely, egyéni munkahatékonysági teljesítménymérés alkalmazása, folyamatos belső képzés és fiatalok integrálása a munkába, gyakornoki pozíciók és duális képzés bevezetésével. (Díjátadó: Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége / Hülvely István, alelnök)

 

Az Év Autókölcsönzője 2019

Nagy Vendel, az AVALON Car(e) Services Kft. Rent & Car Sharing  Division Managere

12 évvel ezelőtt ismerkedett meg az autókölcsönzéssel, azóta tudja, hogy mit jelent az AVALON Rent A Car mottója: „Rugalmasság éjjel-nappal”. Mérnökként átlátta, hogy a „kockás füzetből” vezetett cég innovatív fejlesztésekre szorul. Végigjárta a szakmai ranglétrát, s mára több üzletág korszerű vállalatirányítási rendszerének a bevezetése a legfőbb kihívása. (Díjátadó: Magyar Autókölcsönzők Szövetsége / Sződi János, elnök)

 

Az Év Vendéglőse 2019

Andrusch Péter, az Alabárdos Étterem tulajdonosa

A Hyatt, majd Sofitel szállodában 22 év alatt végigjárta a vezetői ranglétra szinte minden fokát, a teremfőnöktől a szállodaüzemeltetési igazgatóig. 2002-ben lett az Alabárdos étterem tulajdonosa, s 2004 óta sikerrel vezeti is azt. Az elmúlt évek számos versenyen szerzett győzelme és elismerése mellett elnyerte a Gault Millau „Az év legjobb magyar étterme” címét is. (Díjátadó: Magyar Vendéglátók Ipartestülete / Kovács László, elnök)

 

Az Év Beutaztatója 2019

Réfi Oszkó Dorottya, a Microcosmos DMC Budapest üzletfejlesztési igazgatója

Kiváló kapcsolatépítő képességével és humorával a MICE-piac egyik meghatározó személyisége. Folyamatosan úttörő munkát végez Magyarország és Budapest népszerűsítésében, a MABEUSZ-ban pedig aktívan dolgozik a szakma ügyeinek előremozdításán. Munkájában az igények kreatív kielégítése és a maximalizmus vezeti, azaz minden, amivel az internet még verhető. (Díjátadó: Magyar Beutaztatók Szövetsége / Lázár Judit, elnök)

 

Az Év Egészségturizmus Menedzsere 2019

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere

Immáron Hajdúszoboszló polgármestere, de 24 éven át vezette a HungaroSpat, amely kínálatát és vendégszámait tekintve is az ország fürdőinek egyik zászlóshajója. Éveken át töltötte be a Magyar Fürdőszövetség elnöki tisztét. Joggal mondhatjuk, hogy hazánk egészségturizmusának egyik főszereplőjét tisztelhetjük személyében. (Díjátadó: Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület / Ruszinkó Ádám, elnök)

 

Az Év TDM Szakembere 2019

Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője

Nevéhez fűződik, többek között a „Hat Érzék” integrált desztinációs marketingprogram, amely élményláncként értelmezi a térségi kínálatot, valamint ennek termékesítése az „Érzékek Útján elnevezésű interaktív élménytúra, s nem utolsó sorban a „Zalakaros Go Bike” szemléletformáló kampány is. (Díjátadó: Magyar TDM Szövetség / Semsei Sándor, elnök)

 

Az Év Gasztronómusa 2019

Krivács András (MNGSZ-elnök), a Fenyves Szálloda és Konferencia Központ igazgatója (Baktalórántházán)

Az 52 éve működő szervezetet 8 éve vezeti elnökként. Ez alatt a szűk évtized alatt az MNGSZ az ország legnagyobb gasztronómiai szervezetévé vált. Kétezres taglétszámukban az egyénektől a csúcséttermeken át a közétkeztetési vállalatokig sok mindenki, illetve minden megtalálható. A szakmai képviseleti és érdekvédelmi szervezetként aposztrofált MNGSZ több tízezer munkavállalót ér el. (Díjátadó: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség / Barabás Zoltán, alelnök)

 

Nézze meg a díjátadó teljes képgalériáját ITT! (Fotók: Grósz Balázs)